Petek, 27. november 2020, 04:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.6.2020

Vremenska napoved - 2. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 2. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 2. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.6.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo zlasti na zahodnem delu države nadaljevale tudi v večer. Zapihal bo zahodni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, začele se bodo pojavljati krajevne padavine, ki se bodo popoldne okrepile in razširile. Na vzhodnem delu države bo še v glavnem jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bo oblačno in deževno, vmes bodo tudi nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. junija
V soboto se bo nad naše kraje razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že pričelo slabeti. V začetku prihodnjega tedna bo najverjetneje nad severnim Sredozemljem znova nastal ciklon. Vse do konca obdobja bomo še pod občasnim vplivom višinskih motenj, ki nas bodo dosegle z zahodnimi vetrovi.
Vreme bo nestalno. V soboto bo suho, postopno se bo tudi ranebo zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo v začetku še jasno, čez dan pa bo že lahko več oblačnosti, zlasti na zahodnem delu države bodo popoldne že možne krajevne padavine. V ponedeljek bo precej oblačno s padavinami. Tudi od torka do četrtka se vreme še ne bo ustalilo. Najvišje temperature bodo po nižinah okrog 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte, ki bodo ob Jadranu malo verjetne.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile tudi nad severni Jadran.


Gorski svet
Danes dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa bo spremenljivo oblačno. Popoldne bodo začele nastajati krajevne plohe, možne bodo tudi posamezne nevihte. Vrhovi visokogorja bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri zjutraj bo še precej jasno, čez dan pa bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v zahodnih gorstvih nadaljevale v večer. Vrhovi v visokogorju bodo občasno v oblakih. Zjutraj bo še pihal severnik, čez dan pa bo zapihal šibak do zmeren zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. junij:
2.6.1956
Po neobičajno obilenem deževju so zjutraj na Štajerskem izmerili izjemno veliko, v nekaterih krajih rekordno 24-urno višino padavin. V Podolševi je padlo 145 milimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 141 milimetrov, v Motniku pod Menino planino 126 milimetrov, v Dolah pri Litiji 112 milimetrov in v Ljubnem ob Savinji 100 milimetrov padavin.

2.6.1977
Jutro je bilo med najhladnejšimi v mesecu juniju od leta 1950 dalje, v veliko krajih je bila slana. V Ambrusu na Dolenjskem se je ohladilo na minus 1,4 stopinj C, na Planini pod Golico je termometer pokazal minus 1,0 stopinj C, na Lipah na Ljubljanskem barju in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu -0,9 stopinj C, na Letališču Brnik -0,8 stopinj C ter v Murski Soboti -0,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Reg. Calabria | hochfeiler