Torek, 1. december 2020, 05:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.6.2020

Vremenska napoved - 16. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 16. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.6.2020Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, vendar v glavnem suho. Na Štajerskem in v Pomurju bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 25 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo oblačno z nekaj dežja, popoldne pa se bo oblačnost od zahoda trgala. Nastala bo še kakšna kratkotrajna ploha. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na Goriškem in ob morju približno 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. junija
Ozračje nad nami bo ostalo razmeroma vlažno in nestabilno.

Nadaljevalo se bo nestalno vreme s plohami in nevihtami, ki se bodo pojavljale zlasti sredi dneva in popoldne. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, na zahodnem delu države Madžarske in severu Hrvaške bo občasno rahlo deževalo.
Jutri bo v začetku oblačno, ponekod bo tudi deževalo. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, na območju Alp bo nastala kakšna ploha ali nevihta.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in občasno ponekod megleno. Možne so manjše krajevne padavine. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.


Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. junij:
16.6.1964
Na številnih meteoroloških postajah vzhodne Slovenije je bila izmerjena najvišja dnevna višina padavin v mesecu juniju od začetka meritev. V Sevnici je do 7. ure zjutraj padlo 132 milimetrov, na Vernici pod Uršljo goro 131 milimetrov, v Kostanjevici na Krki 122 milimetrov, v Svečini v Slovenskih goricah in na Lovrencu na Pohorju 106 milimetrov padavin.

16.6.2009
Noč s 15. na 16. mesec junij je bila v nekaterih krajih po nižinah zaradi vetra neobičajno topla; v Dobličah pri Črnomlju je bilo ob tretji uri zjutraj 26 stopinj C. Popoldne so severovzhodno in deloma severno Slovenijo močno prizadela neurja z nalivi, točo in močnim vetrom. Na samodejnih meteoroloških postajah Radenci in Murska Sobota so bili zabeleženi sunki vetra s hitrostjo do približno 100 km/h. V Veržeju so zjutraj naslednjega dne izmerili 57 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Otok Lokrum | kamera