Torek, 1. december 2020, 06:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.6.2020

Vremenska napoved - 10. junij 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > junij > 10. 6. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 10. junij 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.6.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo na severovzhodu manj verjetne, tam bo tudi več sonca. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 23 °C.
Preko noči se bo ranebo zjasnilo, le na zahodnem delu države bo ostalo bolj oblačno z možnostjo posameznih ploh. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, na Primorskem približno 13 °C.
Jutri bo na severovzhodu precej jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Pihal bo rahel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na vzhodnem delu države do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo jasno, zlasti v petek zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo pihal zahodni do jugozahodnik. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. junija
V nedeljo nas bo doseglo višinsko jedro hladnega zraka, v noči iz nedelje na ponedeljek pa od severovzhoda vremenska fronta. Nato bodo naši kraji pod vplivom šibkih vetrov in nestabilne zračne mase.

V nedeljo bo znova spremenljivo s zlasti plohami in nevihtami. Tudi v začetku prihodnjega tedna bo še nestalno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. V drugi polovici prihodnjega tedna pa bodo najverjetneje zlasti popoldne nastajale posamezne nevihte. Najvišja dnevna temperatura bo približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ponekod bodo tudi sončna obdobja.
Jutri bodo plohe in nevihte v začetku nastajale ob severnem delu Jadrana, čez dan pa še zlasti v sosednjih pokrajinah Italije in v zahodni Hrvaški. Več sonca bo proti vzhodu.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in tudi megleno, sončna obdobja bodo kratka. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel veter južne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.


Jutri bo spremenljivo oblačno in občasno megleno, več sončnih obdobij bo v vzhodnem delu slovenskih gora, kjer bodo plohe in nevihte manj verjetne. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.


Vremenski pojavi na dan 10. junij:
10.6.1974
Najkasnejše sneženje na uradni opazovalni meteorološki postaji pod 500 m nadmorske višine v zadnjih desetletjih (Nomenj v Bohinjski dolini). Ob nočni ohladitvi se je meja sneženja v veliko krajih spustila pod 1000 m, za krajši čas je snežilo tudi v Bohinjski dolini. V Ratečah so zjutraj izmerili 1 centimetrov, v Podolševi na Koroškem pa 15 centimetrov snega. Do jutra naslednjega dne je pri Domu na Komni zapadlo 25 centimetrov, na Krvavcu 15 centimetrov ter na Gorjušah v Bohinju 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Edward | detail bing