Sreda, 3. marec 2021, 02:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.5.2020

Vremenska napoved - 8. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 8. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.5.2020Popoldne bo precej jasno, občasno bo na nebu nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 °C.
Jutri bo dopoldne zmerno, ponekod pretežno oblačno, popoldne pa precej jasno. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v nekaterih predelih zahodne Slovenije. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. V ponedeljek se bo od zahoda nebo pooblačilo. Dopoldne bo tam občasno deževalo, popoldne pa bo prehodno deževalo tudi vzhodneje, kjer bo dežja malo. Na zahodnem delu države bo možna tudi kakšna nevihta. Jugozahodnik bo še nekoliko izrazitejši, ob morju bo pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. maja
V ponedeljek bo nad zahodno, srednjo in severno Evropo območje nizkega zračnega tlaka s hladno fronto, ki se bo pomikalo proti severovzhodu. Za hladno fronto bo v torek nad naše kraje prehodno pritekal občutno hladnejši zrak, nad nami se bo od severozahoda okrepil anticiklon. V sredo bo nad Pirenejskim polotokom nastal plitev ciklon, ki bo potem počasi potoval nad zahodno Sredozemlje in se v soboto najverjetneje razširil nad Alpe in srednjo Evropo. K nam bo od juga pritekal postopno toplejši zrak.

V torek in sredo bodo občasno še manjše krajevne padavine. Ohladilo se bo. Od srede do sobote bo suho in postopno toplejše vreme. Med soboto in nedeljo bo dež ponovno verjetnejši.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno in toplo vreme, jutri popoldne pa bodo v Alpah severno od nas krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z občasno koprenasto oblačnostjo. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa 6 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več zlasti v prvem delu dneva. Baza oblakov bo v glavnem visoko nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. maj:
8.5.1957
V veliko krajih je bilo jutro najhladnejše v mesecu maju po letu 1950, višjeležeče kraje je prekrivala snežna odeja. V Novi vas na Blokah so izmerili minus 13,6 stopinj C, v Kočevju je termometer pokazal minus 6,9, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 5,0 stopinj C, v Novem mestu minus 4,7 stopinj C ter v Bovcu minus 2,8 stopinj C.

8.5.2003
Tretji dan zelo zgodnjega vročinskega vala se je v nekaterih krajih ponovno ogrelo do približno 32 stopinj C. Na Bizeljskem so izmerili 33,0 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,5 stopinj C, v Lendavi 32,0 stopinj C in v Celju 31,8 stopinj C. Vroče je bil tudi na Gorenjskem in Kočevskem, saj se je v Kočevju živo srebro ustavilo pri 31,0 stopinj C, v Preddvoru na Gorenjskem pa pri 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gamtoos Mouth | formenton