Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.5.2020

Vremenska napoved - 4. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 4. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 4. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.5.2020Popoldne bo zlasti v severni polovici države zmerno do pretežno oblačno, drugje pa jasno. Zapihal bo južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 °C.
Jutri bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo, najprej na severovzhodu. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer rahla burja, ki se bo v noči iz torka na sredo okrepila. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo precej jasno. Pihal bo severni do severovzhodnik, burja na Primorskem bo oslabela. Tudi v četrtek bo precej jasno. Jutro bo hladno, čez dan pa bo topleje kot v sredo.+


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. maja
Do sobote bo nad srednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa se bo veter počasi obračal v jugozahodni veter. Predvidoma v ponedeljek nas bo prešla hladna fronta.

Do nedelje bo dokaj jasno in postopno toplejše vreme. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C. V ponedeljek in torek bo občasno deževalo, v sredo pa bo v glavnem brez padavin. Ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugje v glavnem jasno.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu v glavnem jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan se bo od severa oblačnost povečala, višji vrhovi bodo popoldne lahko občasno v oblakih Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Občasno bodo zlasti sredi dneva in popoldne rahle padavine. Meja sneženja bo med 1700 in 2000 m nadmorske višine. Pihal bo rahel do zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura v vzhodnem delu slovenskih gora približno 4, drugje do 8, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. maj:
4.5.1979
Višjeležeče kraje v severni Sloveniji je po drugem obilnem sneženju v mesecu maju prekrivala debela snežna odeja. Na Strojni na Koroške (940 m) so zjutraj izmerili 62 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (894 m) in v Ratečah (864 m) 40 centimetrov in v Logarski Dolini (730 m) 29 centimetrov visoko snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je bilo snega 603 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Deira | flickr hike