Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.5.2020

Vremenska napoved - 31. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 31. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 31. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.5.2020Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo v severovzhodnih krajih občasno rahlo deževalo, tam bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 21 °C.
Preko noči bo ponekod v vzhodni in deloma srednji Sloveniji rahlo deževalo, do jutra pa se bo delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, v alpskih dolinah približno 5 °C.
Jutri bo v zahodni Sloveniji jasno, drugje po deloma jasnem jutru spremenljivo, na vzhodnem delu države tudi pretežno oblačno. Pihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Goriškem in ob morju do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastala kakšna ploha. V sredo bo v glavnem jasno, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. junija

V četrtek bo nad zahodno in srednjo Evropo ciklon z vremensko fronto, ki se bo proti vzhodu predvidoma pomikala severno od Alp. V višinah zapihal zahodni do jugozahodnik. Proti Alpam bo iznad Sredozemlja pritekal toplejši in tudi bolj vlažen zrak. Ob koncu tedna bo naše kraje prešla kakšna vremenska motnja, v ponedeljek pa se bo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji občasno deževalo, na vzhodnem delu države pa bo suho. Pihati bo začel jugozahodnik. Od petka do ponedeljka lahko pričakujemo občasne padavine, ki bodo pogostejše in izdatnejše v zahodni Sloveniji, na severovzhodu pa bodo manj verjetne. Zlasti v petek in soboto bo še pihal jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
V sosednjih krajih Italije bo zmerno, drugje pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo v vzhodni Avstriji, vzhodni Hrvaški in na Madžarskem manjše padavine.
Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Sončno bo ob Jadranu.


Gorski svet
Danes bo zjutraj pretežno jasno, potem se bo od vzhoda postopno nebo pooblačilo, proti večeru bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah občasno rahlo deževalo, nad približno 1700 m pa rahlo snežilo. Nekateri vrhovi bodo popoldne v oblakih. Pihal bo rahel, na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah tudi zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 5 do 8, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri se bo po bolj oblačnem jutru dopoldne delno zjasnilo, popoldne pa bo ponovno več oblačnosti. Nekateri vrhovi bodo v oblakih. Pihal bo rahel, v visokogorju ter tudi ponekod v sredogorju na vzhodnem delu države pa zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. maj:
31.5.1967
Neobičajno močno deževje v severovzhodni Sloveniji, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo več kot 100 milimetrov padavin v 48 urah. Na Hudem Vrhu na Pohorju so zabeležili 133 milimetrov, v Turškem Vrhu v Halozah 132 milimetrov, v Velikih Dolencih 120 milimetrov, na Kapeli nad Gornjo Radgono 111 milimetrov in v Bresternici pri Mariboru 110 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Plaisance | dolomites bing