Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.5.2020

Vremenska napoved - 30. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 30. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.5.2020Oblačnost se bo od severa povečala. Popoldne in zvečer bo v notranjosti Slovenije nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C.
Preko noči se bo prehodno ranebo zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastalo nekaj megle. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem približno 12 °C.
Jutri bo na Primorskem deloma jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bo v severovzhodnih krajih občasno rahlo deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Rahel dež na vzhodnem delu države bo dopoldne ponehal. Pihal bo severni do severovzhodnik.
V torek bo v glavnem jasno in nekoliko topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. junija

V sredo bomo še pod vplivom severnih višinskih vetrov, potem pa bo v višinah zapihal zahodni do jugozahodnik. Proti Alpam bo iznad Sredozemlja pritekal postopno toplejši in tudi bolj vlažen zrak, občasno lahko pričakujemo tudi prehode vremenskih motenj.

V sredo bo še prevladovalo jasno vreme. V četrtek bodo na zahodnem delu države že padle prve kaplje dežja, na vzhodnem delu države pa bo še suho. Pihati bo začel jugozahodnik. Od petka do ponedeljka lahko pričakujemo občasne padavine, ki bodo pogostejše in izdatnejše v zahodni Sloveniji.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo spremenljivo oblačno vreme, zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bodo krajevne plohe. Več sonca bo ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes bo zjutraj delno jasno, potem pa spremenljivo do pretežno oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo dopoldne delno jasno, potem pa pretežno oblačno. Nekateri vrhovi bodo v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. maj:
30.5.2005
Na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja majska temperatura. Na Bizeljskem se je segrelo do 33,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah do 32,5 stopinj C, v Ratečah 29,5 stopinj C in na Lisci 26,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Belmullet | abc hiker