Petek, 5. marec 2021, 07:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.5.2020

Vremenska napoved - 3. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 3. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 3. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.5.2020Popoldne bo jasno, v vzhodni polovici države pa zmerno oblačno. Zlasti tam bodo posamezne kratkotrajne plohe. V severovzhodni Sloveniji bo pihal veter severnih smeri, rahla burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 22 °C.
Jutri bo jasno, zlasti popoldne občasno zmerno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo na Primorskem delno jasno in v glavnem suho. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem bo zvečer zapihala rahla burja. V sredo bo precej jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. maja
Do sobote bo nad srednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah bomo pod vplivom severozahodnih vetrov. V nedeljo se bo veter v višinah obrnil na jugozahodno smer, k nam bo pritekal vlažen in v spodnjih plasteh ozračja postopno hladnejši zrak.

Do sobote bo vztrajalo dokaj jasno in postopno toplejše vreme. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C. Od nedelje do torka bo občasno deževalo, le na vzhodnem delu države bi bilo lahko v nedeljo še suho vreme.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme. Danes bo pihal veter severnih smeri, ob Jadranu dopoldne rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo nastala kopasta oblačnost in sredi dneva ter popoldne bodo nekatera pobočja in vrhovi lahko v oblakih. Popoldne bo v vzhodnem delu slovenskih gora nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo precej jasno, čez dan se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. maj:
3.5.1979
Predvsem v Posočju, Bohinju in v Kamniško-Savinjskih Alpah je do jutra v enem dnevu padla neobičajno velika količina padavin, v veliko krajih je tudi obilno snežilo. V Lepeni so namerili 306 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 294 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 125 milimetrov in na Podolševi v Karavankah 123 milimetrov padavin.

3.5.1985
Po močni ohladitvi in nočnem sneženju so zjutraj v nekaterih višjeležečih krajih izmerili največjo majsko višino snega od začetka meritev. V Jeronimu (750 m) nad Nazarjami je snežna odeja segala 42 centimetrov visoko, v Ratečah (864 m) je bilo snega 40 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (590 m) 33 centimetrov, na Žusmu (623 m) na Kozjanskem 22 centimetrov, na Plešivici (360 m) na Ljubljanskem barju 16 centimetrov in v Velenju (410 m) 12 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | UFS TW Ems | abc hiker