Sobota, 27. februar 2021, 04:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.5.2020

Vremenska napoved - 29. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 29. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 29. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.5.2020Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla burja. Temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do približno 22 °C.
Jutri bo v prvem delu dneva pretežno jasno, potem pa zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Še bo pihal severni do vzhodnik, na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, ob morju 11, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo v severovzhodni Sloveniji pričelo rahlo deževati. V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bodo krajevne padavine. Zlasti na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. junija

Do sredine tedna bomo pod vplivom severnih višinskih vetrov, potem pa bo v višinah zapihal zahodni do jugozahodnik. Pritekal bo postopno toplejši zrak.

V torek in sredo bo večinoma jasno vreme. Tudi v četrtek bo še suho vreme, oblačnost pa se zlasti na zahodnem delu države že povečala. Zapihal bo jugozahodnik. Od petka do nedelje bodo padavine in nevihte bolj verjetne. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ob morju bodo malo verjetne.
Jutri bo dopoldne pretežno jasno. Popoldne bo spremenljivo oblačno, zlasti v Alpah bodo krajevne plohe.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo v oblakih. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, nad približno 1800 m snežne. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo zjutraj delno jasno, potem pa spremenljivo do pretežno oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Nekateri vrhovi bodo v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. maj:
29.5.1986
Predvsem na Goriškem in Logaškem je v silovitih nalivih padlo veliko dežja. V Novi Gorici so izmerili 21 milimetrov v 10 minutah in naslednji dan 109 milimetrov v enem dnevu; na Hrušici pri Colu in Logatcu je padlo 140 milimetrov ter na Vrhniki 101 milimetrov padavin v enem dnevu.

29.5.2008
Na Primorskem je bilo čez dan neobičajno vroče za mesec maj. Na Letališču Portorož so izmerili 33,2 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici 32,7 stopinj C, v Godnjah na Krasu 32,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 31,1 stopinj C in v Bovcu 30,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Debeli Rtič | alps bing