Torek, 2. marec 2021, 14:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.5.2020

Vremenska napoved - 28. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 28. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 28. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.5.2020Popoldne bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, zvečer tudi kakšna nevihta. Pihal bo veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 °C.
Preko noči bodo v začetku še padavine, ki bodo v prvem delu noči ponehale. Od zahoda se bo začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, ponekod na severovzhodu pa veter severnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 10 °C.
Jutri dopoldne bo na zahodnem delu države delno jasno, na vzhodnem delu države bolj oblačno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo severni do vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do približno 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj kopaste oblačnosti s kakšno ploho. Razmeroma sveže bo, pihal bo veter severnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. junija

V višinah se bo v ponedeljek zadrževal hladen in vlažen zrak, potem bo dotekal vse toplejši zrak. Višinski veter bo oslabel in se iz severne v drugi polovici tedna obrnil v zahodno smer.

V ponedeljek bodo prehodno manjše krajevne padavine. Od torka dalje bo bolj jasno, popoldanske krajevne plohe ali nevihte bodo vse manj verjetne.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas nastajale krajevne plohe.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, razen v sosednjih krajih Italije bo zjutraj in deloma dopoldne možen rahel dež. Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Ob morju bodo malo verjetne.


Gorski svet
Danes bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Nekateri vrhovi bodo zlasti sredi dneva in popoldne v oblakih. Zlasti pozno popoldne in zvečer bodo krajevne plohe, v visokogorju tudi snežne. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo zjutraj pretežno jasno, sredi dneva pa spremenljivo do pretežno oblačno. Nekateri vrhovi bodo zlasti sredi dneva in popoldne v oblakih. Zlasti popoldne in zvečer bodo krajevne plohe, v visokogorju tudi snežne. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. maj:
28.5.1956
Zlasti v Julijskih Alpah je bilo neobičajno toplo za mesec maj. V Lučah v Zgornjesavinjski dolini se je ogrelo do 29,4 stopinj C, v Stari Fužini do 29,0 stopinj C, v Ratečah do 27,4 stopinj C in v Bovcu do 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gianola | hike