Sobota, 27. februar 2021, 04:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.5.2020

Vremenska napoved - 25. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 25. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 25. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.5.2020Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo več na severovzhodu. V notranjosti se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo nadaljevale v zvečer. Ponekod bo pihal veter severne smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, na Primorskem do 23 °C.
Jutri bo v začetku precej jasno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo občasno okrepljen severni do severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v glavnem jasno, veter bo nekoliko oslabel. V četrtek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. maja do 3. junija

Območje visokega zračnega tlaka bo v petek nad Alpami oslabelo, potem bomo v območju enakomernega zračnega tlaka. V višinah bo nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom jedro hladnega in vlažnega zraka, katerega lega je še težko določljiva. Ozračje nad nami bo nestabilno.

Večinoma bo spremenljivo oblačno vreme, zlasti popoldne bodo vsak dan možne krajevne plohe ali nevihte. Razmeroma sveže bo, temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C, topleje bo na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo deloma jasno vreme, popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Ob severnem delu Jadrana bodo malo verjetne.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Nekaj več oblačnosti bo v vzhodnih gorstvih. Zlasti popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe, vmes je možna tudi kakšna nevihta. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2000 m. Pihal bo rahel do zmeren severozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Sredi dneva se bodo začele pojavljati plohe, ki bodo nekoliko pogostejše v vzhodnih gorstvih. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1800 m. Pihal bo zmeren do močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. maj:
25.5.1991
Jutro je bilo neobičajno hladno za konec meseca maja, v nekaterih krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici so izmerili minus 10,2 stopinj C, v Babnem Polju minus 4,5 stopinj C, v Ratečah minus 2,4 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju -0,2 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 2,2 stopinj C.

25.5.2009
Popoldne je bilo za mesec maj neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno vroče. V Biljah pri Novi Gorici in Godnjah na Krasu se je živo srebro povzpelo do 33,0 stopinj C, v Ljubljani so namerili 32,2 stopinj C, v Kočevju 31,9 stopinj C, v Postojni 31,6 stopinj C (prejšnji majski rekord 29,8 stopinj C) in v Topolu pri Medvodah 29,0 stopinj C. Rekordno toplo je bilo tudi v visokogorju, na Kredarici (2514 m) je bil s 14,4 stopinj C podrt majski rekord. Okoli 18. ure je nad območjem Kranja nastala supercelična nevihta, ki se je potem pomikala proti Ljubljani. V več kilometrov širokem pasu od Kranja do Ljubljane je padala velika toča, v nekaterih krajih v velikosti jabolka.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bashee | mountaineering