Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.5.2020

Vremenska napoved - 23. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 23. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 23. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.5.2020Popoldne se bo od zahoda postopno ranebo zjasnilo. Zapihal bo jugozahodni do jugovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 27 °C.
Preko noči se bo od severa nebo pooblačilo, dež bo prehodno zajel vso Slovenijo. V bližini morja bo tudi zagrmelo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, drugje prehodno severnik. Do jutra bodo padavine že ponehale. Zjutraj bo temperatura v Gornjesavski dolini približno 5, drugje od 9 do 13, na Goriškem in ob morju približno 15 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, v notranjosti Slovenije bo čez dan nastajala kopasta oblačnost. V Prekmurju in deloma na Štajerskem ter ponekod na Gorenjskem bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 21, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V ponedeljek popoldne ter v torek bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Zlasti na vzhodnem delu države in severu bo čez dan še pihal veter severnih smeri.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. maja do 1. junija

V sredo bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, v višinah bo nad nami pihal veter severnih smeri. V četrtek bo naše kraje prešla hladna fronta, v drugi polovici tedna pa se bo nad nami v višinah zadrževal razmeroma hladen zrak, zato bo ozračne nekoliko bolj labilno. V nedeljo in ponedeljek se bo nekoliko segrelo.

V sredo bo jasno. V četrtek bo prehodno nekaj dežja, potem pa bo deloma jasno z možnostjo kakšne popoldanske plohe v notranjosti Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature v začetku približno 20, v nedeljo in ponedeljek pa do 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Preko noči bo prehodno deževalo, zapihal bo veter severnih smeri.
Jutri se bo od severa delno ranebo zjasnilo. Največ sonca bo ob Jadranu, kjer bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno z možnostjo rahlega dežja, Sredi dneva pa se bo od zahoda začelo jasniti. Pihal bo rahel zahodni do jugozahodnik, v začetku na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 13 do 17, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri se bo po nočnih padavinah zjutraj hitro ranebo zjasnilo. Čez dan bo nastajala plitva kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo lahko občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren, v začetku v vzhodnih Karavankah in na Pohorju lahko tudi okrepljen veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. maj:
23.5.1955
Zelo sveže jutro za konec meseca maja, v veliko krajih po nižinah je bila slana. Na Kredarici se je ohladilo do minus 10,4 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 3,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 2,3 stopinj C, v Postojni in Mariboru pa minus 1,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wake Island | weather bing