Sobota, 27. februar 2021, 05:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.5.2020

Vremenska napoved - 22. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 22. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 22. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.5.2020Popoldne bo razmeroma jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25 °C.

Preko noči se bo oblačnost povečala.
Jutri bo zjutraj pretežno oblačno, čez dan pa v glavnem jasno. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo se bo od severa nebo pooblačilo, dež bo prehodno zajel vso Slovenijo. V bližini morja bo tudi zagrmelo. Do jutra bodo padavine že ponehale.
Nedelja bo v glavnem sončna, le v notranjosti bo čez dan nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Nekoliko ohladilo se bo, pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja.
V ponedeljek bo v glavnem jasno z občasno povečano oblačnostjo. V popoldanskem času bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Zlasti na vzhodnem delu države bo še pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. maja

V začetku bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo, v višinah bo nad nami pihal veter severnih smeri. V drugi polovici tedna bodo vetrovi nad nami oslabeli, postopno bo topleje.

Kaže na v glavnem jasno vreme z možnostjo kakšne kratkotrajne popoldanske plohe. Čez dan bodo najvišje temperature v začetku približno 20, ob koncu tedna pa približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme z občasno nekoliko povečano oblačnostjo. V Alpah bo popoldne nastala kakšna ploha.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno nekoliko povečano srednjo in visoko oblačnostjo. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, čez dan pa deloma jasno. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. maj:
22.5.1984
V Julijskih Alpah se je silovito deževje prejšnjega dne umirilo, v nekaterih krajih je padlo več kot 200 milimetrov padavin v 48 urah. Analogni zapisovalnik padavin je v Bovcu izmeril 210 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 199 milimetrov ter v Stari Fužini 158 milimetrov padavin. Na Voglu je v enem dnevu (24 urah) padlo 166 milimetrov, v Lepeni pod Krnom pa 165 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Talara | hike bing