Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.5.2020

Vremenska napoved - 19. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 19. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 19. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.5.2020Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes bodo nastajale tudi posamezne nevihte. Padavine se bodo proti večeru okrepile. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 24 °C.

Preko noči bodo še občasne padavine, ki bodo zjutraj oslabele. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 15, na Primorskem približno 17 °C.
Jutri bo v začetku precej oblačno, padavine bodo dopoldne ponehale, najkasneje na južnem delu države. Popoldne se bo postopno jasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo proti večeru slabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, na Primorskem do 26 °C.

Opozorilo: V noči iz torka na sredo in v sredo dopoldne bo burja na Primorskem na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost med 100 in 120 km/h.
V četrtek in petek bo jasno. Veter bo v petek ponehal.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. maja

Nad Alpami bodo prevladovali severni višinski vetrovi. Manjša motnja bo naše kraje predvidoma prešla v noči s sobote na nedeljo, potem pa bo k nam v višinah še nekaj dni dotekal razmeroma hladen zrak. V začetku prihodnjega tedna se bo nad večjim delom Evrope ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.
V soboto bo še deloma jasno in razmeroma toplo. V noči iz sobote na nedeljo bo nekaj padavin. V nedeljo se bo ranebo zjasnilo, vendar nekoliko hladneje. Od ponedeljka do četrtka kaže na v glavnem brez padavin in jasno vreme. Postopoma bo ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno in občasno deževno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bodo zlasti v krajih južno od nas še padavine, ki bodo popoldne ponehale. Od severa se bo postopno jasnilo. Vetrovno bo, ob Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo megleno in pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri jutri bo v začetku še v glavnem oblačno, dež bo ponehal. Čez dan se bo oblačnost trgala, vrhovi bodo pogosto v oblakih. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. maj:
19.5.1975
Po svežem jutru se je čez dan ob deloma sončnem vremenu močno segrelo, v nekaterih krajih so zabeležili vroč dan. V Vipolžah v Goriških brdih se je živo srebro dvignilo do 31,0 stopinj C, v Ajdovščini do 30,4 stopinj C, v Tolminu do 29,2 stopinj C, na Vrhniki in v Kostanjevici na Krki do 29,0 stopinj C ter v Slovenskih Konjicah do 28,3 stopinj C.

19.5.2009
Med večernimi nevihtami so se predvsem na Štajerskem pojavljali močni nalivi. Samodejna meteorološka postaja na Lisci nad Sevnico je od 22.45 do 22.55, torej v 10 minutah, zabeležila 51 milimetrov padavin!

19.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tipasa | gora