Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:03
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.5.2020

Vremenska napoved - 18. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 18. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 18. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.5.2020Popoldne bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na jugovzhodu tudi pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 24, na Goriškem in ob morju približno 26 °C.

Preko noči se bo od juga postopno nebo pooblačilo, proti jutru bo v južni in osrednji Sloveniji pričelo deževati. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem približno 16 °C.
Jutri bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na Primorskem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo bo dež v glavnem ponehal, v sredo čez dan se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
V četrtek bo jasno, veter bo oslabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. maja

Nad Alpami bodo prevladovali severozahodni višinski vetrovi. Manjša motnja bo naše kraje predvidoma prešla v noči s sobote na nedeljo, potem pa bo k nam v višinah še nekaj dni dotekal razmeroma hladen zrak.

V petek in soboto bo v glavnem jasno in razmeroma toplo. V noči iz sobote na nedeljo bo nekaj padavin, v nedeljo pa bo ponovno jasno, vendar nekoliko hladneje. Pihal bo severnik. V prvi polovici prihodnjega tedna kaže na deloma jasno vreme z možnostjo kakšne popoldanske plohe ali nevihte.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bodo krajevne padavine od juga zajele večino sosednjih pokrajin, le v krajih zahodno od nas bo v glavnem suho vreme. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo jasno z občasno nekoliko povečano oblačnostjo. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo zmeren vzhodni so severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. maj:
18.5.1923
Preko noči se je meja sneženja spustila pod 1000 m in jutro je bilo v višje ležečih krajih zimsko. V Kranjski Gori so izmerili 18 centimetrov, v Čepovanu 5 centimetrov snega in v Mislinji na Pohorju 3 centimetrov snega.

18.5.1968
Močna ohladitev v pretekli noči, meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila pod 1000 metrov. V Podolševi na Koroškem (1247 m) so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, na Hudem vrhu na Pohorju (1260 m) 12 centimetrov in na Javorniku nad Colom (1100 m) 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Helmsdale | abc hiker