Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.5.2020

Vremenska napoved - 17. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 17. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 17. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.5.2020Popoldne se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Nastale bodo krajevne plohe, na jugozahodnem delu države tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 23, na Goriškem in ob morju do približno 26 °C.
Jutri bo jasno z občasno povečano oblačnostjo, le v jugovzhodni in osrednji Sloveniji bo v prvem delu dneva pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja, ki se bo zvečer krepila. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, na Goriškem do 26 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek se bo od juga oblačnost povečala, zlasti popoldne bodo krajevne padavine. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. V sredo bo brez padavin, še bo vetrovno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. maja

Naši kraji bodo v glavnem pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad zahodne Evrope širilo proti vzhodu ter v soboto in nedeljo prehodno oslabelo. Nad nami bo pihal severni do severovzhodnik, v petek in soboto pa jugozahodni.

Večinoma bo dokaj jasno vreme, zlasti ob popoldnevih pa bo več spremenljive oblačnosti. Pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo še najmanj verjetne v četrtek. Na Primorskem bo večino obdobja pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C. V noči iz sobote na nedeljo nas bo dosegla oslabljena fronta, zato bo takrat večja možnost za padavine, ohladilo se bo, dnevne tameperature bodo približno 20 °C


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno, v krajih severno od nas bodo krajevne plohe. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob severnem delu Jadrana bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno, padavine bodo dopoldne ponehale. Čez dan se bo ponekod delno zjasnilo, marsikje pa bo še megleno. Popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo rahel veter severnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne v zahodnih Julijcih ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. maj:
17.5.1967
Drugi dan obilnega deževja v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, do 7. ure naslednjega dne je v 72 urah v nekaterih krajih padlo več kot 200 milimetrov padavin. Pri Domu na Komni so izmerili 233 milimetrov, v Kneških Ravnah nad dolino Bače 232 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 208 milimetrov, v Kamniški Bistrici 202 milimetrov in v Plavah v Spodnji Soški dolini 189 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Izmir / Cigli | antelao