Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:23
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.5.2020

Vremenska napoved - 15. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 15. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 15. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.5.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše na zahodnem delu države. Pozno popoldne bo dež prehodno zajel tudi kraje na severovzhodu. Pihal bo jugozahodnik, na severovzhodu pa bo zapihal okrepljen severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na južnem delu države do 23 °C.
Zvečer in preko noči se bodo padavine prehodno razširile nad večji del države. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Do jutra bo dež v glavnem ponehal. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem približno 15 °C.
Jutri bo v začetku precej oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja. Čez dan se bo oblačnost trgala, ponekod se bo delno ranebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na Goriškem in ob morju do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo bo prehodno marsikje ponovno deževalo, v nedeljo dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale. Popoldne bo razmeroma jasno in nekoliko topleje. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. V ponedeljek kaže na suho in jasno vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. maja

Naši kraji bodo v glavnem pod vplivom visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad zahodne Evrope razširil proti vzhodu. V sredo se bodo okrepili severni vetrovi, ki nam bodo prinesli hladnejšo zračno maso.

Od torka naprej pričakujemo bolj stabilno in vetrovno vreme. V sredo se bo ohladilo, najvišje temperature bodo v glavnem malo nad 20 °C. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Precej jasno in v glavnem stabilno vreme bo vztrajalo vsaj do sobote. V nedeljo se verjetnost za padavine nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
V krajih južno od nas bo v glavnem jasno in toplo. Drugje bo spremenljivo oblačno, zlasti v Alpah bodo pogoste krajevne padavine, vmes se bodo pojavljale tudi nevihte.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo Jadranu, kjer bo pihala rahla burja. V Alpah bodo še nastale posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti na območju Julijskih Alp bodo pogoste padavine. Nastajale bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo zmeren, v visokogorju dopoldne tudi močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, dež bo ponehal. Dopoldne pa se bo oblačnost počasi trgala. Popoldne bo zmerno oblačno, vrhovi bodo občasno v megli. Dopoldne bo v sredogorju pihal vzhodnik, v visokogorju pa bo vztrajal zmeren jugozahodni veter. Zjutraj bo prehodno hladneje, sredi dneva pa bo temperatura na 1500 m približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. maj:
15.5.1962
končalo se je tridnevno močno deževje v hribovitem delu zahodne in severne Slovenije. Do 7. ure zjutraj je v 72 urah največ padavin padlo v Mrzli Rupi na Idrijskem, 233 milimetrov, pri Domu na Komni so izmerili 228 milimetrov, v Bovcu 189 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov in v Logarski Dolini 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kariat Arkmane | bivak