Torek, 2. marec 2021, 15:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.5.2020

Vremenska napoved - 13. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 13. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 13. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.5.2020Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v severni in severozahodni Sloveniji. zlasti tam bodo tudi posamezne plohe. Na Notranjskem in na severovzhodu bo zapihal južni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 23 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Dopoldne bo pihal jugozahodni veter, popoldne in zvečer pa bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem pozno zvečer burja. Zjutraj bodo najnižje temperature v Gornjesavski dolini približno 7, drugje od 10 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, v jugovzhodnih krajih do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v zahodni polovici države bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe in kakšna nevihta. Spet bo zapihal južni do jugozahodnik. V soboto bo v glavnem suho.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. maja

Naši kraji bodo v začetku v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki se bo proti koncu obdobja nad srednjo Evropo in Alpami okrepilo. Do vključno torka bo ozračje bolj vlažno in zato nestabilno.

Od nedelje do torka bo spremenljivo oblačno, vsak dan bodo možne krajevne plohe in posamezne nevihte. Od srede do petka bo več jasnega vremena, dež bo malo verjeten. Čez dan bodo najvišje temperature malo nad 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije in ob Jadranu jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno od nas bodo krajevne padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihal rahel jugo.
Jutri bo ob Jadranu v glavnem jasno. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti v Alpah bodo krajevne plohe ali nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno, manjše padavine bodo dopoldne v glavnem ponehale. Čez dan bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju občasno delno jasno, drugje pa pretežno oblačno in ponekod megleno. Na območju Julijskih Alp bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo v glavnem zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo dopoldne več oblačnosti v zahodnem delu slovenskih gora, popoldne pa v vzhodnem. Sicer pa bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe in kakšna nevihta. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Jugozahodnik bo slabel in se v sredogorju v začetku obračal v južno, potem v severovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. maj:
13.5.1992
Nad osrednjim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene izjemno visoke vrednosti za mesec maj. V Novem mestu je tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1036 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti 1035 hPa in v Mariboru 1034 hPa.

13.5.1995
Ob prehodu ciklona več kot Alp je bil pri nas izmerjen za mesec maj zelo nizek zračni tlak. V Ljubljani in Murski Soboti je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 988 hPa, v Novem mestu in Portorožu pa na 990 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Oualidia | bivak