Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.5.2020

Vremenska napoved - 10. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 10. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 10. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.5.2020Popoldne se bo delno ranebo zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24 °C.
Jutri se bo od zahoda ponovno nebo pooblačilo. Dopoldne se bodo v zahodni polovici države pričele pojavljati padavine, deloma plohe, ki bodo sredi dneva in popoldne občasno segle tudi nad osrednje kraje. Na vzhodnem delu države bodo vmes tudi sončna obdobja. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek se bo dež na zahodnem delu države okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. V torek bo oblačno in deževno, le na severovzhodu bo dan v glavnem brez padavin. Ohladilo se bo, zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.
V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod lahko rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. maja
Razvoj vremena od četrtka dalje je še razmeroma težko napovedljiv. V višinah bodo prevladovali jugozahodni, pri tleh pa vzhodni vetrovi. Ozračje bo dokaj vlažno.

V četrtek bo v glavnem oblačno in deževno ter dokaj hladno. V petek in v začetku še v soboto kaže na v glavnem brez padavin in malo toplejše vreme, potem pa bodo padavine ponovno verjetnejše. Jutranje temperature bodo približno 10, popoldanske pa približno 20 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo oblačno. Pihal bo veter južnih smeri.
Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo. Dopoldne bodo v sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške občasno padavine, popoldne se bodo krajevne plohe pojavljale tudi nekoliko vzhodneje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes dopoldne se bo od zahoda oblačnost povečala, popoldne pa se bo deloma nebo zjasnilo. Zlasti v zahodnem delu slovenskih gora bodo lahko nekateri vrhovi tudi v oblakih. Pihal bo zmeren, občasno nekoliko okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Zlasti v Julijskih Alpah in v zahodnem delu Karavank in Kamniško Savinjskih Alp bodo občasne padavine, lahko tudi zagrmi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. maj:
10.5.1955
Po svežem jutru se je čez dan ob sončnem vremenu zlasti na vzhodnem delu države močno segrelo. V Mokronogu se je temperatura z jutranjih 1,5 stopinj C povzpela na 26,1 stopinj C, v Novem mestu s 3,6 stopinj C na 26,8 stopinj C, v Celju z 2,2 stopinj C na 25,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z 1,4 stopinj C na 24,0 stopinj C in v Mariboru s 3,4 stopinj C na 25,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dassen Island | formenton