Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.5.2020

Vremenska napoved - 1. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 1. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.5.2020Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.
Preko noči bodo krajevne plohe ponovno nekoliko pogostejše. Zjutraj bodo padavine ponehale, najkasneje na južnem delu države. Ranebo zjasnilo se bo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, v alpskih dolinah približno 3 °C.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo bo večji del države prešel pas padavin. Prehodno bo zapihal okrepljen severnik, na Primorskem burja.
V nedeljo in ponedeljek bo v glavnem jasno, popoldanske plohe bodo malo verjetne.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. maja
Nad nami bo večinoma šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bomo pod vplivom severozahodnih vetrov, s katerimi bo v sredo in četrtek prehodno dotekal nekoliko hladnejši zrak. Občasno nas bodo dosegle manjše višinske motnje.

V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno so možne rahle padavine, deloma plohe. Pihal bo severovzhodnik. V četrtek se bo predvidoma ranebo zjasnilo, vendar bo razmeroma sveže. Najvišje temperature bodo po nižinah približno 15 °C. Ob koncu prihodnjega tedna bo topleje, jasno in najverjetneje suho.


Sosednje pokrajine
Popoldne ob severnem delu Jadrana delno jasno in v glavnem suho, drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno in severno od nas krajevne bodo plohe in nevihte.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Manj verjetne bodo ob morju.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno, padavine bodo zjutraj ponehale, meja sneženja se bo lahko ponekod spustila tudi do nadmorske višine približno 1500 m. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal rahel severnik, potem ponovno jugozahodni veter, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura sredi dneva približno 6, na višini 2500 metrov približno -1 °C.

Jutri zjutraj bo delno ranebo zjasnilo, le na območju Snežnika bo še bolj oblačno, tam bo lahko še rahlo deževalo. Čez dan bo spremenljivo oblačno in tudi megleno, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe, lahko tudi posamezne nevihte. V visokogorju bo pihal rahel do zmeren veter zahodnih smeri, nižje pa bo veter spremenljiv in v glavnem šibak. Na 1500 m bo sredi dneva približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. maj:
1.5.1976
Mesec maj se je začel z zelo hladnim jutrom, po nižinah v notranjosti je bila slana. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 8,0 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 4,7 stopinj C, v Kočevju minus 3,9 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,8 stopinj C v in Ljubljani minus 1,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Faro | planina