Petek, 5. junij 2020, 17:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.3.2020

Vremenska napoved - 24. marec 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > marec > 24. 3. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 24. marec 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.3.2020Popoldne bo v zahodni Sloveniji deloma jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v vzhodnih in jugovzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, le na Primorskem občasno delno jasno. Zlasti v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo rahlo snežilo. Še bo vetrovno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem približno 8 °C.

Opozorilo: Zlasti v Vipavski dolini lahko najmočnejši sunki burje občasno dosežejo hitrost približno 100 km/h.
V četrtek bo oblačno. Na Primorskem bo v glavnem suho, še bo pihala zmerna do močna burja. Drugje bo v začetku snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah začel prehajati v dež.
V petek bo dež v notranjosti postopno ponehal, burja na Primorskem bo slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28.marca do 2. aprila
Ob koncu tedna bo vpliv sredozemskega ciklona na vreme pri nas oslabel. Razvoj vremena v prihodnjem tednu je še precej negotov, verjetnost padavin se bo ponovno nekoliko povečala.

V soboto in nedeljo kaže na deloma jasno in toplejše vreme, popoldanske temperature bodo približno 15 stopinj Celzija. Od ponedeljka naprej bo ponovno bolj spremenljivo, tudi z nekaj padavinami. Jutranje temperature bodo v glavnem nad ničlo, popoldanske pa približno 10 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih južno in vzhodno od nas oblačno z rahlim sneženjem, drugje bo še deloma jasno. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu zmerna do močna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugje pretežno oblačno z rahlim sneženjem. Še bo pihal severovzhodnik, ob Jadranu zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo na zahodnem delu države deloma jasno, proti vzhodu pa bo več oblačnosti, vrhovi bodo občasno tudi v oblakih. Zlasti na Pohorju bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -9, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. marec:
24.3.1977
Vreme je bilo neobičajno toplo vreme za mesec marec. V Radečah se je segrelo na 25,3 stopinj C, na Bizeljskem je bilo 25,1 stopinj C, v Celju in Lendavi pa 24,8 stopinj C.

24.3.1992
V hribovitem delu zahodne in severne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. Od večera prejšnjega dne do konca tega dne je v nekaterih krajih padlo več kot 200 milimetrov padavin. V Bovcu je v 24-urnem intervalu padlo 214 milimetrov, na Jezerskem pa 155 milimetrov padavin. Sicer so največ padavin v 48 urah, 254 milimetrov, namerili v Kobaridu; v Ukancu in Lepeni je padlo 245 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 244 milimetrov in v Kamniški Bistrici 229 milimetrov. Na Kredarici je močno snežilo, v dveh dneh se je snežna odeja odebelila za 125 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kokrobite | sella