Četrtek, 24. junij 2021, 10:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.3.2020

Vremenska napoved - 23. marec 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > marec > 23. 3. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 23. marec 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.3.2020Popoldne bo na zahodnem delu države jasno. Drugje bo deloma jasno, zlasti na vzhodnem delu države bo občasno tudi pretežno oblačno. Burja bo prehodno nekoliko oslabela, v notranjosti pa se bo severovzhodnik okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo oblačnost proti vzhodu naraščala, na zahodnem delu države bo ostalo precej jasno. Dopoldne bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela, v notranjosti bo pihal okrepljen severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -2, v alpskih dolinah približno -10, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Burja bo danes prehodno oslabela in se znova okrepila v noči iz ponedeljka na torek. Do srede zvečer bodo sunki burje na izpostavljenih mestih presegli 100 km/h. Tudi drugje bo vetrovno.
V sredo bo v notranjosti pretežno oblačno, nekaj sonca bo na Primorskem. Zlasti v vzhodni polovici države bo občasno rahlo snežilo. Še bo hladno in vetrovno. V četrtek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo v začetku snežilo, čez dan pa bo sneg prehajal v dež.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27.marca do 1. aprila
V petek bomo pod vpliv ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad osrednjim Sredozemljem in južnim Balkanom. Za vikend bo nad nami šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek oslabelo. Od vzhoda bo postopno začel dotekati toplejši zrak. Ob koncu obdobja bo predvidoma nad zahodnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki bo lahko vplivalo tudi na vreme pri nas.

V petek kaže na v glavnem oblačno vreme, padavine niso izključene. Topleje bo, jutranje temperature bodo okrog 5, popoldanske pa okrog 10 °C. V soboto in nedeljo se verjetnost za padavine pomanjša, ob koncu obdobja pa nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno, v krajih severno in vzhodno od nas bo občasno povečana oblačnost. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu zmerna do močna burja.
Jutri bo v krajih južno in vzhodno od nas pretežno oblačno, drugje bo še v glavnem jasno. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu zmerna burja.


Gorski svet
Danes zjutraj bo deloma jasno, zlasti v visokogorju bo občasno več oblačnosti. Čez dan bo spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno tudi v oblakih. Več jasnine bo v predgorju. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -14, na višini 2500 metrov pa približno -20 °C.

Jutri bo na zahodnem delu države deloma jasno, zlasti na Pohorju bo več oblačnosti, vrhovi bodo občasno tudi v oblakih, kakšna snežinka ni izključena. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -10, na višini 2500 metrov pa približno -18 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. marec:
23.3.1850
V Ljubljani so se pričele prve ohranjene meteorološke meritve. Prva meritev je bila opravljena ob 6.30, ko je takratni opazovalec izmeril temperaturo zraka minus 4,5 stopinj C in 85 % relativno vlažnost zraka.

23.3.1950
V veljavo je stopila konvencija Svetovne meteorološke organizacije, zato na ta dan praznujemo svetovni meteorološki dan.

23.3.1988
Ob 7. uri zjutraj so na južnem delu države Slovenije izmerili za mesec marec neobičajno veliko 24-urno višino padavin. V Portorožu je padlo 74 milimetrov, v Postojni 66 milimetrov, v Črnomlju 52 milimetrov in v Novem mestu 48 milimetrov. Na Otlici nad Ajdovščino je v 48 urah padlo 141 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shama | hike