Torek, 26. januar 2021, 08:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.11.2020

Vremenska napoved - 20. november 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > november > 20. 11. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 20. november 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.11.2020Popoldne bodo padavine ponehale tudi na jugovzhodu, od severozahoda se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja, drugje severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 14 °C.
Jutri bo v glavnem jasno. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Danes bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti med 100 in 120 km/h.
V nedeljo bo precej jasno, veter bo ponehal. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. novembra
Naši kraji bodo tudi večji del prihodnjega tedna pod vplivom visokega zračnega tlaka. Občasno nas bodo dosegle le manjše višinske motnje.

Od torka do petka kaže na suho in precej jasno vreme z nekaj megle po nižinah. Nekaj več oblačnosti bo v soboto in nedeljo, ko se tudi nekoliko poveča možnost za padavine. Temperatura bo po nižinah blizu povprečja za ta čas.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno oblačno, v krajih južno od nas bodo še rahle padavine. Čez dan se bo od severozahoda jasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.
Jutri bo jasno, ob Jadranu bo še pihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, občasno bo rahlo snežilo. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastane lahko še kakšna snežna ploha. Pihal bo zmeren do močan severni do severovzhodnik. Občutno se bo ohladilo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo zmeren do močan severni do severovzhodnik. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. november:
20.11.1958
Skoraj nad vso Evropo se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. V notranjosti Slovenije je tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa.

20.11.1996
Nad osrednjim delom Evrope je bilo ciklonsko območje, v Murski Soboti, Mariboru in Portorožu je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 991 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hastings | abc hiker