Torek, 26. januar 2021, 09:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.11.2020

Vremenska napoved - 19. november 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > november > 19. 11. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 19. november 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.11.2020Popoldne bo na Primorskem in v višjih legah nad približno 700 m pretežno jasno, drugje bo v glavnem vztrajala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, na Primorskem do 17 °C.
Preko noči se bo nebo pooblačilo, v notranjosti bodo rahle padavine. Na Primorskem bo zapihala burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na Primorskem približno 9 °C.
Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugje bo pretežno oblačno, dopoldne bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne se bo od severozahoda pričelo jasniti. Pihal bo severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: V petek bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti med 100 in 120 km/h.
V soboto in nedeljo bo precej jasno. V soboto bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. novembra
Naši kraji bodo tudi večji del prihodnjega tedna pod vplivom visokega zračnega tlaka. Občasno nas bodo dosegle le manjše višinske motnje. Najverjetneje bo v četrtek nad Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki lahko v nadaljevanju tedna vpliva tudi na vreme pri nas.

Od ponedeljka do četrtka kaže na suho vreme. V ponedeljek bo prehodno povečana oblačnost. V nadaljevanju pa kaže na precej jasno vreme z nekaj megle po nižinah. Nekaj več oblačnosti bo v petek in soboto, ko se tudi nekoliko poveča možnost za padavine. Temperatura bo po nižinah blizu povprečja za ta čas.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo Jadranu in v Alpah pretežno jasno, drugje pa se bo po nižinah zadrževala megla ali pa nizka oblačnost.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami, čez dan se bo od severozahoda jasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. V začetku bo pihal rahel zahodnik, čez dan se bo obrnil na vzhodne smeri in se zvečer krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo pretežno oblačno in ponekod tudi megleno, občasno bo rahlo snežilo. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastane lahko še kakšna snežna ploha. Pihal bo zmeren do močan severni do severovzhodnik. Občutno se bo ohladilo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. november:
19.11.1902
Čez dan je bilo za mesec november zelo hladno. Ob drugi uri popoldne so na meteorološki postaji Mašun pod Snežnikom (1003 m) namerili mrzlih minus 11,4 stopinj C, v Postojni je bilo minus 6,7 stopinj C, v Cerknici minus 6,3 stopinj C, v Celju minus 5,8 stopinj C in v Ljubljani minus 3,8 stopinj C.

19.11.1999
Zlasti v južni in vzhodni Sloveniji je obilno snežilo, v nekaterih krajih je snežna odeja zjutraj naslednjega dne dosegla največjo višino v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Kočevju je zapadlo 40 centimetrov, skupna višina snega je dosegla 65 centimetrov, v Laškem je bilo novega snega 35 centimetrov (skupaj 41 centimetrov), v Šentjurju 35 centimetrov (41 centimetrov), na Letališču Maribor 32 centimetrov (35 centimetrov) in na Pokojišču pri Vrhniki 26 centimetrov (65 centimetrov).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Swansea | abc hiker