Sreda, 25. november 2020, 23:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.10.2020

Vremenska napoved - 9. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 9. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.10.2020Popoldne bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z jutranjo in deloma dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije oblačnost povečala, zvečer bodo na severozahodu padle prve dežne kaplje. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 10, ob morju približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo se bo povsod nebo pooblačilo in pričelo deževati. Ob morju bo v začetku tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. V nedeljo bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se bo čez dan spustila na približno 1000 m, zlasti v severnih krajih pa tudi do približno 700 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V noči iz nedelje na ponedeljek bodo padavine v glavnem že ponehale. V ponedeljek bo v začetku oblačno, popoldne se bo prehodno delno zjasnilo. Veter bo slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. oktobra

Nad zahodno in srednjo Evropo se bo obnavljala višinska dolina s hladnim zrakom. Nad severnim Sredozemljem bo nastal nov ciklon, ki se bo iznad slovenskih krajev umikal v petek. Ob koncu tedna bomo pod vplivom šibkega anticiklona. Dotekal bo nekoliko toplejši zrak.

V torek bo v glavnem brez padavin, v sredo, četrtek in petek pa bo ponekod ponovno rahlo deževalo. Ob koncu prihodnjega tedna bo brez padavin z nekaj sonca. Dnevne temperature bodo od 10 do 14, ob koncu tedna lahko tudi malo nad 15 stopinj Celzija. Nekoliko topleje bo seveda na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno.
Jutri bo jasno in toplo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V Alpskem delu severne Italije ter na zahodnem delu države avstrijske Koroške pa se bo oblačnost povečala, zvečer bodo tam že padavine.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s precej koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel jugozahodnik. Temperatura na 1500 m približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki pa bo imela bazo nad najvišjimi vrhovi. Popoldne se bodo začeli nabirati oblaki vzdolž zahodnih in južnih Julijskih Alp, nekateri grebeni in vrhovi bodo lahko tudi v oblakih. Pihal bo rahel jugozahodni veter, ki se bo sredi popoldneva v vzhodnih Karavankah obračal v severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. oktober:
9.10.1997
Predvsem na severovzhodu je bilo izjemno toplo za mesec oktober. V Lendavi so izmerili 27,7 stopinj C, v Murski Soboti se je ogrelo do 27,2 stopinj C, na Letališču Maribor, na Jeruzalemu in v Gornji Radgoni do 26,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ketchikan AK | marmolada bing