Sreda, 25. november 2020, 23:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.10.2020

Vremenska napoved - 8. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.10.2020Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 21 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije oblačnost povečala. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.
V noči iz sobote na nedeljo se bo povsod nebo pooblačilo, pričelo bo deževati. V nedeljo bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se lahko spusti do alpskih dolin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. oktobra

Od ponedeljka se bo nad srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom obnavljalo ciklonsko območje, ki bo vplivalo tudi na vreme pri nas. V začetku bo v spodnjih plasteh od vzhoda pritekal precej hladen zrak. V soboto bo nad Alpami predvidoma nastalo območje visokega zračnega tlaka.

Od ponedeljka do petka kaže na v glavnem oblačno vreme s pogostimi padavinami. V ponedeljek in torek se meja sneženja občasno lahko spusti pod 1000 m nadmorske višine. V drugi polovici tedna bo nekoliko topleje. V soboto bo ponovno več sonca.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Zjutraj bo še pihal zmeren severnik, ki bo čez dan slabel. Popoldne bo pihal rahel severozahodni veter. Postopno bo topleje, zgodaj popoldne bo temperatura na 1500 m približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo v glavnem jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Pihal bo rahel jugozahodnik. Temperatura na 1500 m približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. oktober:
8.10.1964
Predvsem v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih v enem dnevu padlo več kot 200 milimetrov padavin. Na številnih meteoroloških postajah so zabeležili največjo 24 urno višino padavin v mesecu oktobru. V Ukancu v zatrepu Bohinjske doline so namerili 281 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 219 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 252 milimetrov, na Planini pod Golico 199 milimetrov, v Logarski Dolini 165 milimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 148 milimetrov in v Naklem 124 milimetrov padavin.

8.10.1980
Izjemno močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, saj je v veliko krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu, v nekaterih krajih po vsej verjetnosti celo več kot 400 milimetrov. Tudi drugje je padlo neobičajno veliko padavin. V začetku je bilo ob obilenem jugozahodni veteru neobičajno toplo z mejo sneženja na približno 3000 m, v naslednji noči pa se je močno ohladilo in meja sneženja se je spustila pod 1000 metrov. Zjutraj naslednjega dne so največ padavin v preteklih 48 urah izmerili v Plužni pri Bovcu, 526 milimetrov; preko 500 milimetrov so namerili tudi v Lepeni; na Žagi pri Bovcu je padlo 479 milimetrov, v Stari Fužini 359 milimetrov, v Kobaridu 348 milimetrov, v Logarski Dolini 334 milimetrov, v Kamniški Bistrici 251 milimetrov, v Postojni 154 milimetrov, v Kočevju 142 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 136 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Westende | abc hiker