Sreda, 25. november 2020, 23:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.10.2020

Vremenska napoved - 5. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.10.2020Popoldne se bo oblačnost trgala, zlasti na vzhodnem delu države in ob morju se bo delno ranebo zjasnilo. V notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale posamezne plohe, ki bodo pogostejše na zahodnem delu države. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 14, drugje od 16 do 21 °C.
Jutri bo deloma jasno, bolj oblačno bo le v višjih predelih na zahodnem delu države, kjer bo popoldne občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, na Primorskem od 11 do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v začetku deževno, dež bo popoldne od severa povsod ponehal, postopoma se bo jasnilo. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja. V četrtek bo dokaj jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. oktobra

V četrtek bodo naši kraji pod vplivom šibkega anticiklona, ki bo v petek slabel. V nedeljo nas bo predvidoma dosegla vremenska fronta, potem pa bo na vreme pri nas vplival proces, ki se bo odcepil nad zahodno Sredozemlje.

V četrtek bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije. V petek in soboto bo na zahodnem delu države pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugje bo v glavnem brez padavin, največ jasnega vremena bo v vzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo v glavnem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 20 °C. Od nedelje do torka bo občasno deževalo, v sredo pa kaže ponovno na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno oblačno, vzhodno od nas bo v glavnem suho, drugje bo občasno deževalo. Popoldne bodo padavine v glavnem ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo dokaj jasno, bolj oblačno bo v višjih predelih severovzhodne Italije in zahodne Hrvaške, kjer bo možna kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v začetku povsod oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki jih bo manj v vzhodnih Karavankah ter na Pohorju. Popoldne bodo padavine v vzhodnih gorstvih ponehale, zlasti v zahodnih in južnih Julijcih ter v hribih severne Primorske in Notranjske pa se bodo občasno še pojavljale krajevne plohe. Meja sneženja bo na približno 2100 m. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo pretežno oblačno in tudi megleno, več jasnine bo v visokogorju, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. V pasu od zahodnih Julijcev do Snežnika se bodo popoldne pojavljale manjše plohe. Zjutraj bo zahodni do jugozahodnik nekoliko oslabel, popoldne pa se bo veter znova okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. oktober:
5.10.1972
Dan se je v nekaterih krajih v zahodnem delu Slovenije začel z zelo hladnim jutrom. V Ratečah se je temperatura spustila do minus 6,4 stopinj C, na Letališču Brnik so izmerili minus 5,0 stopinj C, v Čepovanu minus 2,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 1,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Tavira | planina