Sreda, 25. november 2020, 23:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.10.2020

Vremenska napoved - 4. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.10.2020Popoldne bodo zlasti v zahodni polovici države občasno krajevne padavine, na vzhodnem delu države pa bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, v Gornjesavski dolini približno 13 °C.
Jutri zjutraj se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se dopoldne razširile nad večji del Slovenije, vmes bodo posamezne nevihte. V vzhodni polovici države bo dežja malo. Popoldne se bo delno zjasnilo, v zahodni polovici bodo še posamezne plohe. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 15, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C, ohladilo se bo na severozahodu.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo deloma jasno, le v višjih predelih na zahodnem delu države bo možna kakšna ploha. Še bo pihal jugozahodnik. V sredo bo deževno, dež bo proti večeru od zahoda povsod ponehal.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. oktobra

V četrtek bodo naši kraji pod vplivom šibkega anticiklona, ki bo v petek slabel. V nedeljo nas bo predvidoma dosegla vremenska fronta, potem pa bo na vreme pri nas vplival proces, ki se bo odcepil nad zahodno Sredozemlje.

V četrtek bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije. V petek in soboto bo na zahodnem delu države pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugje bo v glavnem brez padavin, največ jasnega vremena bo v vzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo v glavnem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 20 °C. Od nedelje do torka bo občasno deževalo, v sredo pa kaže ponovno na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V Alpah ter v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, vzhodno od nas bo v glavnem suho, drugje bo občasno deževalo. Popoldne bodo padavine v glavnem ponehale, delno se bo nebo zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Občasno bodo padavine, pogostejše na območju Julijskih Alp in Snežnika. Meja sneženja bo na približno 2100 m. Pihal bo zmeren, občasno okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo v začetku povsod oblačno in megleno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodnih Karavankah ter na Pohorju. Popoldne bodo v glavnem ponehale, občasno se bodo pojavljale še zlasti v zahodnih in južnih Julijcih ter v hribih severne Primorske in Notranjske. Meja sneženja bo na približno 2000 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. oktober:
4.10.1967
Zelo močan dež na nekaterih območjih zahodne Slovenije. Zjutraj naslednjega dne so na meteorološki postaji Lepena na Bovškem izmerili 260 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 229 milimetrov, v Stari Fužini 220 milimetrov, v Fužinah ob Sori 217 milimetrov, v Kamniški Bistrici 164 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 138 milimetrov padavin v minulih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Jose | mangart hike