Sreda, 25. november 2020, 23:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.10.2020

Vremenska napoved - 3. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 3. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.10.2020Popoldne bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo, vmes bodo lahko tudi nevihte z močnimi nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na vzhodnem delu države do približno 25 °C.
Preko noči bodo padavine ponehale, delno se bo ranebo zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju približno 15 °C.
Jutri bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno nekaj dežja, kakšna ploha pa bo možna tudi v osrednji in južni Sloveniji. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 21, le na severozahodu bo nekoliko hladneje.

Opozorilo: Ob prehodu hladne fronte so popoldne in zvečer možni močni krajevni nalivi.
V ponedeljek zjutraj se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in zajele tudi osrednjo in južno Slovenijo. Popoldne se bo delno zjasnilo. V torek bo deloma jasno, le v višjih predelih na zahodnem delu države bo možna kakšna ploha. Oba dneva bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. oktobra

V sredo nas bo prešla vremenska fronta, tudi po njenem prehodu bo nad nami prevladoval jugozahodnik, s katerim bo pritekal razmeroma vlažen zrak.

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, dež bo do večera povsod ponehal. V četrtek bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v hribih zahodne Slovenije. Od petka do ponedeljka bo tam pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugje bo v glavnem suho. Največ jasnega vremena bo v vzhodni Sloveniji. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo v glavnem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Čez dan bodo padavine od zahoda postopno zajele vse sosednje pokrajine, vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri, ob Jadranu jugo.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitem svetu bo občasno rahlo deževalo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, v začetku v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Dopoldne bo deževalo v zahodnem delu slovenskih gora, popoldne se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se širile proti vzhodu. Vmes bo tudi kakšna nevihta. Pihal bo močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Na območju Julijskih Alp in Snežnika bodo občasno padavine. Meja sneženja bo na približno 2300 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. oktober:
3.10.1932
Obilno deževje v nekaterih krajih na Dolenjskem; v Sodražici je do jutra naslednjega dne padlo 118 milimetrov, v Gornjem Lenartu 106 milimetrov, v Ambrusu 98 milimetrov in v Kostanjevici na Krki 79 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Alexander Bay | hike abc