Sreda, 25. november 2020, 23:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.10.2020

Vremenska napoved - 24. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 24. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 24. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.10.2020Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, ki jih bo več v zahodni in južni Sloveniji. Zlasti v bližini morja bodo tudi posamezne nevihte. Temperature bodo od 13 do 18 °C.
Preko noči bo dež povsod ponehal. Delno se bo nebo zjasnilo, le na južnem delu države in vzhodu bo do jutra ostalo oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, v Gornjesavski dolini približno 4 °C.
Jutri bo večinoma jasno vreme, dopoldne bo po nekaterih kotlinah še megla. Sredi dneva in popoldne se bo nebo pooblačilo v zahodnih krajih, kjer bo ponekod v hribih že možen rahel dež. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo na vzhodnem delu države še delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodnem delu države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. V torek bo oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni Sloveniji. Popoldne bo dež od zahoda postopno ponehal.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. oktobra do 2. novembra

V sredo se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka in pod njegovim vplivom bomo ostali vsaj do ponedeljka. Ob koncu tedna bo v višinah k nam dotekal nekoliko toplejši zrak.

Imeli bomo suho vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah. Ob koncu tedna se bo okrepil temperaturni obrat. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije od 0 do 5, čez dan bodo najvišje temperature približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v krajih južno od nas. Ob morju bodo tudi nevihte.
Jutri bo v notranjosti Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske v začetku oblačno, čez dan se bo jasnilo. Drugje bo v glavnem jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Čez dan se bo nebo pooblačilo v Gorskem Kotarju ter v Karnijskih Alpah in zahodnih Julijcih ter predgorju.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo na približno 2300 m. Veter bo šibak, v začetku zahodnih smeri, popoldne in zvečer severnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 1 °C.

Jutri bo pretežno jasno, v zahodnih in južnih Julijcih ter v hribih Notranjske in severne Primorske se bo že čez dan začela nabirati oblačnost. Nekaj oblakov bo lahko popoldne tudi po grebenih Karavank in Kamniško Savinjskih Alp. V začetku bo pihal rahel severovzhodni veter, ki se bo čez dan obračal v zahodno smer in se popoldne nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. oktober:
24.10.1947
Niz zelo hladnih oktobrskih juter se je še nadaljeval. V Celju je bila najnižja temperatura minus 8,2 stopinj C, v Žireh se je ohladilo do minus 7,8 stopinj C, v Stari Fužini do minus 6,7 stopinj C in v Ljubljani do minus 3,7 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj namerili minus 7,0 stopinj C.

24.10.1923


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Trieste | gora