Četrtek, 26. november 2020, 00:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.10.2020

Vremenska napoved - 22. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 22. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.10.2020Popoldne bo zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno. V večjem delu države bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 °C.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v Posočju lahko pade kakšna kaplja dežja. Več sonca bo na vzhodnem delu države države. Še bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, v severni Sloveniji približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše na zahodnem delu države in jugu. Ob morju bo lahko tudi zagrmelo. V nedeljo bo v glavnem brez padavin, čez dan se bo jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. oktobra

V ponedeljek in torek bodo naši kraji pod vplivom plitvega območja nizkega zračnega tlaka. V noči iz ponedeljka na torek ter v sredo nas bosta prešli dve vremenski motnji. V drugi polovici tedna se bo nad nami predvidoma krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bo deževalo zlasti v zahodni polovici države, v noči iz ponedeljka na torek pa se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile proti vzhodu. V torek in sredo bo občasno še deževalo, nekoliko ohladilo se bo. Od četrtka bo predvidoma nekaj dni suhega vremena. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo več oblačnosti v krajih zahodno od nas in več jasnine vzhodno od slovenskih krajev. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v začetku še suho, popoldne bodo v krajih zahodno od nas padavine, deloma kot nevihte.


Gorski svet
Danes bo v južnem predgorju Julijcev ter vzdolž Javornikov pretežno oblačno in ponekod megleno, tudi južna pobočja Kamniških Alp bodo občasno lahko v oblakih. V visokogorju in drugje v gorah bo precej jasno. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura med 8 in 12, na višini 2500 metrov pa med 7 in 10 °C.

Jutri bo na Pohorju še v glavnem jasno. Drugje se bo čez dan nebo pooblačilo, ponekod bo tudi megleno. Popoldne bo zlasti v hribih zahodne Slovenije že rahlo rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura med 9 in 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. oktober:
22.10.1972
Predvsem na Primorskem je bilo jutro glede na letni čas zelo hladno. V Čepovanu se je ohladilo do minus 5,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani in Vipolžah v Goriških brdih so namerili minus 4,0 stopinj C, v Novi Gorici minus 2,5 stopinj C, in v Dragonji -0,9 stopinj C.

22.10.1974
V veliko krajih v sredogorju in visokogorju so zjutraj namerili za mesec oktober neobičajno debelo snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je višina snega znašala 187 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) so ga namerili 49 centimetrov, na Kumu (1218 m), v Podolševi (1247 m) 40 centimetrov in v Zgornjih Poljane na Notranjskem (1030 m) 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chania | mangart hike