Sreda, 25. november 2020, 23:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.10.2020

Vremenska napoved - 21. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 21. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 21. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.10.2020Popoldne bo zlasti na severnem Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi v delu osrednje Slovenije, zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.
Jutri bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji približno 3, čez dan bodo najvišje temperature pa od 15 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno, v Posočju lahko pade kakšna kaplja dežja. Več sonca bo na vzhodnem delu države države. Še bo pihal jugozahodni veter.
V soboto bodo krajevne padavine prehodno zajele večji del Slovenije, ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Padavin bo več na zahodnem delu države.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. oktobra

V nedeljo in ponedeljek se bo nad Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V torek nas bo dosegla nova hladna fronta, potem pa bo do četrtka nad nami ponovno območje visokega zračnega tlaka. V četrtek pričakujemo ponovno nov frontalni val.

V nedeljo in ponedeljek bo v glavnem brez padavin. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti. V torek bodo padavine, ohladilo se bo. V sredo bo že v glavnem brez padavin, v četrtek bodo ponovno možne padavine. V petek pa bo nekaj sonca in brez večjih padavin.


Sosednje pokrajine
Nadaljevalo se bo suho jesensko vreme. Nekaj več oblačnosti bo v krajih zahodno od nas in več sonca vzhodno od slovenskih krajev. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo v južnem predgorju Julijcev ter vzdolž Javornikov pretežno oblačno in ponekod megleno, tudi južna pobočja Kamniških Alp bodo občasno lahko v oblakih. V visokogorju in drugje v gorah bo precej jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v južnem predgorju Julijcev ter vzdolž Javornikov pretežno oblačno in ponekod megleno, tudi južna pobočja Kamniških Alp bodo občasno lahko v oblakih. V visokogorju in drugje v gorah bo precej jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. oktober:
21.10.1947
Jutro je bilo glede na letni čas neobičajno hladno, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 10 stopinj C! V Celju je bila minimalna temperatura minus 11,4 stopinj C, v Žireh se je shladilo do minus 9,6 stopinj C in v Ljubljani do minus 5,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu je bilo ob 7. uri zjutraj minus 9,8 stopinj C in v Novem mestu minus 7,4 stopinj C.

21.10.2011


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama El Jadida | hike.uno