Sreda, 25. november 2020, 23:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.10.2020

Vremenska napoved - 20. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 20. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 20. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.10.2020Popoldne bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v višjih predelih zahodne in južne Slovenije. Pihati bo začel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.
Jutri bo zlasti na severnem Primorskem in Notranjskem, občasno pa tudi v delu osrednje Slovenije, zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, v severni Sloveniji približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pretežno oblačno, v petek lahko tam pade kakšna kaplja dežja. Drugje bo dokaj jasno in razmeroma toplo. Še bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. oktobra

V soboto nas bo prešla oslabljena vremenska fronta, za njo pa se bo nad Alpami znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bodo krajevne padavine prehodno zajele večji del Slovenije, ob morju bo lahko tudi zagrmelo. Dež bo predvidoma v nedeljo dopoldne povsod ponehal. Od ponedeljka do četrtka kaže na suho vreme, po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti. Spet bo nekoliko hladneje, vendar brez negativnih jutranjih temperatur.


Sosednje pokrajine
Nadaljevalo se bo suho jesensko vreme. Danes bo po nižinah v začetku megleno. Jutri se bo krepil jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo ob pobočjih zahodnih in južnih Julijcev ter v notranjskih hribih pretežno oblačno in ponekod megleno, tudi južna pobočja Kamniških Alp bodo občasno lahko v oblakih. V visokogorju in drugje v gorah bo precej jasno. Postopno se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v južnem predgorju Julijcev ter vzdolž Javornikov pretežno oblačno in ponekod megleno, tudi pobočja Kamniških Alp bodo občasno lahko v oblakih. V visokogorju in drugje v gorah bo precej jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 20. oktober:
20.10.1970
V začetku je pod približno 2000 m v večjem delu države zmerno do močno deževalo, več kot noči pa se je ob ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Pri Domu na Komni so zjutraj naslednjega dne izmerili 204 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 197 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 162 milimetrov in v Bovcu 149 milimetrov padavin v minulih 24 urah. V visokogorju in sredogorju je zapadlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Kredarici in v Podolševi so naslednji dan zjutraj, 21. oktobra, namerili 70 centimetrov sveže zapadlega snega, v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami ga je bilo 50 centimetrov, na Rovtarici na Jelovici, na Mrzlem Studencu na Pokljuki in na Predelu 47 centimetrov ter na Hudem vrhu in pri Koči nad Šumikom na Pohorju 40 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Astrahan | abc hiker