Četrtek, 26. november 2020, 00:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.10.2020

Vremenska napoved - 2. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.10.2020Popoldne bo na vzhodem delu države deloma jasno in v glavnem suho. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo tudi nekaj dežja. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20, na vzhodnem delu države in ob morju do 23 °C.
Jutri bo v začetku deloma jasno, le v hribovitih zahodnih krajih bo občasno deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in do večera zajele vso Slovenijo. Vmes bodo lahko tudi nevihte z močnimi nalivi. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 24, na vzhodnem delu države do 26 °C.

Opozorilo: V soboto dopoldne bo morje poplavilo nižje ležeče dele obale. Ob prehodu hladne fronte so v soboto popoldne možni močni krajevni nalivi.
V nedeljo bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno nekaj dežja. Še bo pihal jugozahodni veter.
V ponedeljek se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in občasno segle tudi nad osrednjo in južno Slovenijo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. oktobra

Zahodna in del srednje Evrope bosta pod vplivom obsežnega in globokega ciklonskega območja s središčem nad severnim Atlantikom. Iznad Sredozemlja bo k nam pritekal dokaj topel in vlažen zrak.

V zahodni Sloveniji bo v glavnem oblačno z občasnim dežjem, na vzhodnem delu države pa bo razmeroma jasno in toplo. Nekaj dežja bo tam predvidoma le v sredo in v petek. Jutranje temperature bodo v glavnem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije deloma jasno, drugje pa spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti v Alpah in na Dinarskem gorstvu bo občasno deževalo. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.
Jutri bodo padavine od zahoda postopno zajele vse sosednje pokrajine, vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes bo zlasti v južnem delu Julijcev in vzdolž grebena Javornikov oblačno in megleno, občasno bo lahko deževalo. Drugje bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v zahodnem delu slovenskih gora že dopoldne oblačno z občasnim dežjem, drugje bo v začetku še deloma jasno. Popoldne se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in se širile proti vzhodu. Vmes bo tudi kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. oktober:
2.10.1956
V večjem delu države je bilo neobičajno toplo za začetek meseca oktobra, v nekaterih krajih celo najtopleje v zadnjih desetletjih. V Črnomlju je bilo skoraj vročih 29,2 stopinj C, v Mokronogu se je živo srebro ustavilo pri 27,4 stopinj C, v Celju pri 26,7 stopinj C, v Kočevju pri 26,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 25,2 stopinj C.

2.10.2011
Ponovno zelo topel oktobrski dan. V Biljah pri Novi Gorici se je ogrelo na 29,2 stopinj C, v Godnjah na Krasu so izmerili 28,5 stopinj C, v Metliki 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 26,4 stopinj C, v Ljubljani 26,2 stopinj C, v Bohinjski Češnjici 26,0 stopinj C in v Ratečah 24,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Matyzinyama | gora