Sreda, 25. november 2020, 23:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.10.2020

Vremenska napoved - 18. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 18. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 18. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.10.2020Popoldne bo v glavnem jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 18 °C.
Jutri bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, ob morju približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek se bo zlasti v zahodni polovici države pričelo oblačiti, na vzhodnem delu države pa bo dokaj jasno, zapihal bo jugozahodnik. V sredo bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na zahodnem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Na vzhodnem delu države države bo jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. oktobra
V četrtek in petek bodo naši kraji na meji med območjem visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo nad vzhodno Evropo in vzhodno polovico Sredozemlja ter obsežnim ciklonskim območjem nad zahodno polovico Evrope. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi, z njimi bo k nam dotekal toplejši in vse bolj vlažen zrak. V soboto kaže, da nas bo prešla hladna fronta, potem pa je razvoj še negotov, po zadnjih izračunih se ponovno krepi območje visokega zračnega tlaka.

V četrtek in petek bo zlasti v zahodni in deloma osrednji Sloveniji več oblačnosti, pihal bo jugozahodnik. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno možen rahel dež. Topleje bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C, ponekod na vzhodnem delu države še kakšno stopinjo več. V soboto kaže na deževen dan, potem pa ponovno na v glavnem suho in hladnejše vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla. Na območju severnega Jadrana je še možna kakšna ploha.
Jutri bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno, čez dan pa dokaj jasno s popoldansko kopasto oblačnostjo, nekateri vrhovi bodo občasno lahko v megli. Pihal bo rahel veter v glavnem severnih in vzhodnih smeri, proti večeru pa se bo veter obračal na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo v visokogorju v začetku dokaj jasno, popoldne pa bo več oblačnosti. Zlasti v sredogorju na območju Gorenjske je nekoliko povečana verjetnost, da se bo v prvem delu dneva zadrževala nizka oblačnost. Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo čez dan nekoliko okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. oktober:
18.10.1961
Zelo močno deževje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije. V Ukancu v Bohinju je do jutra naslednjega dne v preteklih 48 urah padlo 442 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 423 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 427 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 417 milimetrov, v Stari Fužini 355 milimetrov, v Leskovi dolini pod Snežnikom 338 milimetrov, v Logarski Dolini 312 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 283 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 257 milimetrov ter na Hudem vrhu na Pohorju 184 milimetrov padavin.

18.10.1992
Do jutra je v močnih nalivih, ki so se začeli pojavljati 16. oktobra, predvsem v Alpah, na dinarski pregradi, v Vipavski dolini in na Krasu padlo veliko dežja. V Podkraju so izmerili 250 milimetrov, na Slapu pri Vipavi 248 milimetrov, v Logarski Dolini 231 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 230 milimetrov, na Hrušici pri Colu 194 milimetrov, v Kamniški Bistrici 192 milimetrov ter v Godnjah na Krasu 183 milimetrov padavin v preteklih 48 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Castletown | forum