Petek, 14. maj 2021, 11:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.10.2020

Vremenska napoved - 17. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 17. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.10.2020Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti na Primorskem bo možna kakšna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, ob morju približno 17 °C.
Jutri bo v glavnem jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v glavnem jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla. Jutro bo še sveže. V torek se bo oblačnost od zahoda povečala, zapihal bo jugozahodnik. Nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. oktobra

Od srede do petka bodo naši kraji na meji med območjem visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo nad vzhodno Evropo in vzhodno polovico Sredozemlja ter obsežnim ciklonskim območjem nad zahodno polovico Evrope. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi, z njimi bo k nam dotekal toplejši in vse bolj vlažen zrak. Predvidoma v soboto in ponedeljek nas bosta prešli vremenski fronti, vmes pa se bo v nedeljo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Od srede do petka bo zlasti v zahodni in deloma osrednji Sloveniji več oblačnosti, pihal bo jugozahodnik. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno možen rahel dež. Topleje bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C . Ob prehodu vremenskih front v soboto in ponedeljek bo več oblačnosti tudi na vzhodnem delu države. Deževalo bo povsod po Sloveniji.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v krajih zahodno od nas bo nastalo nekaj ploh.
Jutri bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne ali zvečer bo zlasti v zahodnih Julijcih lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo nastala kopasta oblačnost, nekateri vrhovi bodo občasno lahko v megli. Pihal bo rahel veter v glavnem zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. oktober:
17.10.1983
V pretekli noči so bili v nekaterih krajih na Goriškem številni močni nalivi, v nekaj urah je padlo tudi preko 200 milimetrov padavin. V Novi Gorici so zjutraj izmerili 272 milimetrov v enem dnevu, od tega je 257 milimetrov padlo v 6 urah! V Čepovanu je dnevna višina padavin znašala 229 milimetrov, največja šesturna pa 200 milimetrov. V Lokvah je v enem dnevu padlo 192 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Galveston, TX | weather bing