Petek, 14. maj 2021, 12:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.10.2020

Vremenska napoved - 15. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 15. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 15. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.10.2020Popoldne bo oblačno s padavinami, v bližini morja lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo v glavnem na približno 1300 metrih nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo nekoliko niže. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Temperature bodo od 6 do 10, v alpskih dolinah približno 2, na Primorskem do približno 15 °C.
Zvečer bo dež marsikje ponehal, veter bo oslabel. Preko noči bo ponekod občasno rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, v alpskih dolinah malo nad 0, na Goriškem in ob morju približno 10 °C.
Jutri bo oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Ponekod na Primorskem bo dopoldne pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, v alpskih dolinah približno 6, na Primorskem do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo na Primorskem v glavnem jasno, ponekod bo pihala rahla burja. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in zjutraj ponekod po nižinah megleno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. oktobra

V ponedeljek in torek bo nad Alpami in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo. Veter v višinah se bo obrnil na jugozahodno smer, k nam bo začel dotekati toplejši in vse bolj vlažen zrak. Predvidoma v četrtek bo naše kraje hitro prešla vremenska fronta.

Do torka bo večinoma suho in deloma jasno vreme. Po nižinah v notranjosti bodo jutra meglena, v mraziščih se bo pojavljala slana. Od srede naprej bo več oblačnosti, pihal bo jugozahodnik. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo, vzhodneje le ob prehodu vremenskih motenj. Ne kaže na večjo količino dežja. Postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno s padavinami, ob morju tudi nevihtami, v Alpah bo snežilo do približno 1000 m nadmorske višine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo deževalo zlasti ob Jadranu ter na Hrvaškem, drugje bo v glavnem brez padavin.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo na območju severnega in vzhodnega dela Julijcev in zahodnih Karavank na približno 900 metrov nadmorske višine, drugje pa med 1100 in 1500 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno. Občasno bodo zlasti dopoldne še rahle padavine. Meja sneženja bo v glavnem med 1100 in 1300 m nadmorske višine. Pihal bo rahel veter severnih smeri, v sredogorju v glavnem jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. oktober:
15.10.1934
Obilno deževje in sneženje v Zgornjem Posočju, do 9. ure naslednjega dne je največ padavin padlo v Bovcu, 206 milimetrov; v Soči so jih namerili 155 milimetrov, na Predelu 109 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rethimno | hike.uno