Sreda, 25. november 2020, 23:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.10.2020

Vremenska napoved - 14. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 14. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 14. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.10.2020V večjem delu države bo popoldne še precej jasno, le v zahodnih in južnih krajih se bo oblačnost povečala. Tam lahko že pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 °C.
Preko noči se bo povsod nebo pooblačilo, dež bo do jutra zajel zahodne, južne in osrednje kraje. Na Primorskem bo zapihala rahla do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 4 do 8, v alpskih dolinah malo nad 0, na Goriškem in ob morju približno 12 °C.
Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, v bližini morja lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo v glavnem nad približno 1300 metri nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo nekoliko niže. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, v alpskih dolinah približno 2, na Primorskem približno 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo.
V soboto bo na Primorskem v glavnem jasno s šibko burjo. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. oktobra

V nedeljo se bo nad Alpami in srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi prihodnjega tedna oslabelo. V drugi polovici tedna se bo veter v višinah obrnil na jugozahodno smer, k nam bo začel dotekati toplejši zrak in vse bolj vlažen zrak.

Od nedelje do torka bo večinoma suho in deloma jasno vreme. Po nižinah v notranjosti bodo jutra meglena, v mraziščih se bo pojavljala slana. Od srede naprej bo več oblačnosti, pihal bo jugozahodnik. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo. Postopno bo nekoliko topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in severno od nas pretežno jasno, drugje se bo postopno oblačilo. V Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik.
Jutri bo oblačno s padavinami. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo oblačnost v južnem predgorju Julijcev in na Javornikih povečala. Popoldne lahko tam pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo na območju Julijcev in zahodnih Karavank na približno 900 metrov nadmorske višine, drugje pa med 1000 in 1500 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. oktober:
14.10.1958
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. Na Pleskem pri Hrastniku je padlo 104 milimetrov, na Planini nad Sevnico 88 milimetrov, v Celju 86 milimetrov, v Gornji Radgoni 77 milimetrov in v Murski Soboti 69 milimetrov padavin.

14.10.2009
Mraz v gorah se je še okrepil, v nekaterih krajih po nižinah pa se je zjutraj temperatura spustila pod ničlo. Na Kredarici (2514 m) se po jutranjih minus 13,2 stopinj C čez dan ni ogrelo nad minus 11 stopinj C; pod ničlo je ostalo tudi na Rogli (1492 m) in Krvavcu (1740 m).

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Trindade | hike bing