Sreda, 25. november 2020, 23:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.10.2020

Vremenska napoved - 13. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 13. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.10.2020Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na vzhodem delu države bo občasno rahlo deževalo. Zlasti na severovzhodu bo pihal severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C.
Preko noči se bo v večjem delu države nebo zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, v alpskih dolinah približno -3, ob morju 7 °C.
Jutri čez dan se bo od jugozahoda oblačnost povečala, le ponekod v severni in vzhodni Sloveniji bo še dokaj jasno. Zlasti ponekod v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo med 1000 in 1300 metri nadmorske višine. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Tudi v petek bo še oblačno z občasnimi padavinami in burjo na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. oktobra

V soboto bo južno od nas še plitvo ciklonsko območje, s severovzhodnimi vetrovi bo k nam še dotekal hladen in vlažen zrak. Nato se bo nad našimi kraji okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredini prihodnjega tedna oslabelo. Veter v višinah bo obrnil na jugozahodno smer, začel bo dotekati toplejši zrak.

V soboto bo še dokaj oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami. Na Primorskem, kjer bo še pihala burja, bo več sonca. Od nedelje do torka bo večinoma suho in deloma jasno vreme. Ob koncu obdobja pa bo več oblačnosti na zahodnem delu države, tam bo hribovitem svetu občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo.
Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas pretežno jasno, drugje se bo postopno nebo pooblačilo. V Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa pretežno oblačno. Nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo v začetku še dokaj jasno, čez dan se bo oblačnost povečala. Popoldne so predvsem v hribih na zahodnem delu države možne rahle padavine, meja sneženja bo na približno 1600 metrov nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. oktober:
13.10.1958
V nočnem neurju je v Goriških brdih in Spodnji Soški dolini padlo izjemno veliko dežja. V Neblem so izmerili 225 milimetrov, v Plavah pa 158 milimetrov padavin v enem dnevu.

13.10.2009
V gorah je bilo zimsko mrzlo, v nekaterih krajih v severni Sloveniji pa je predvsem v jutranjih urah pihal močan severni do severozahodni veter, ki na območju Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank in Pokljuke povzročil nekaj gmotne škode. Na Kredarici (2514 m) so sunki dosegli skoraj 160 km/h, na Krvavcu (1740 m) 102 km/h, v Lescah 99 km/h, v Bovcu 89 km/h in na Rogli (1492 m) 87 km/h.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ballenita | vallon