Četrtek, 26. november 2020, 00:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.10.2020

Vremenska napoved - 12. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 12. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 12. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.10.2020Popoldne bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 17 °C.
Jutri bo v vzhodni polovici države pretežno oblačno, ponekod na Štajerskem in v Pomurju bo občasno rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno. Zjutraj bo po kotlinah osrednje Slovenije megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 7, v alpskih dolinah približno -3, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo precej jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Čez dan se bo v hribovitih zahodnih krajih nebo pooblačilo, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. V četrtek bo oblačno s padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. oktobra

V petek in soboto bo južno od nas plitvo ciklonsko območje, od vzhoda bo k nam pritekal hladen in vlažen zrak. V začetku novega tedna se bo veter v višinah obračal na zahodno do jugozahodno smer, začel bo pritekati toplejši zrak.

V petek in soboto bo večinoma oblačno in hladno vreme z manjšimi, krajevnimi padavinami. Na Primorskem bo pihala burja. V nedeljo bodo že obdobja jasnega vremena, od ponedeljka do srede pa bo največ sonca v vzhodni Sloveniji, drugje bo več oblačnosti. Ponekod v hribih na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Nekoliko topleje bo.


Sosednje pokrajine
Danes se bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugje bo še bolj oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri bo precej jasno, vzhodno od Slovenije pa bo ostalo precej oblačno, tam bo občasno rahlo deževalo.


Gorski svet
Danes bo v zahodnem delu slovenskih gora delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in ponekod megleno. Drugje bo megleno in pretežno oblačno. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju pa pretežno oblačno. Nekatera pobočja in vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. oktober:
12.10.1970
Potem, ko je bilo predvsem v notranjosti prejšnja dva dneva neobičajno toplo, je sedaj toplo obdobje doseglo vrhunec tudi na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici je sonce ogrelo zrak na 28,2 stopinj C, v Vedrijanu in Braniku na 28,0 stopinj C ter v Tolminu in Kubedu na 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ras Kebdana | bivak