Sreda, 25. november 2020, 23:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.10.2020

Vremenska napoved - 11. oktober 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > oktober > 11. 10. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 11. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.10.2020Popoldne bo oblačno s padavinami, v bližini morja bo tudi kakšna nevihta. Na severnem delu države bo nad na približno 800 m nadmorske višine snežilo, na območju Julijskih Alp tudi nižje. Proti večeru se bo tudi drugje meja sneženja spustila do približno 800 m. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Popoldanske temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah malo nad 0 na Primorskem do 12 °C.
Preko noči bodo padavine postopno ponehale.
Jutri bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugje bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah približno 0, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 17 °C.

Opozorilo: V predelih nad približno 800 m se bo danes popoldne in v noči iz nedelje na ponedeljek pojavila nevarnost snegoloma, na Primorskem pa bo pihala burja z najmočnejšimi sunki med 100 in 120 km/h.
V torek bo več jasnine na zahodnem delu države in nekoliko več oblakov na vzhodnem delu države, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj bo ponekod po kotlinah osrednje Slovenije megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V sredo bo v glavnem brez padavin vreme, zapihal bo jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. oktobra

Nad zahodno Evropo in nad Sredozemljem se bo obnavljala višinska dolina s hladnim zrakom. Nov ciklon se bo našim krajem približal v četrtek, razvoj vremena ob koncu tedna in kasneje pa je še precej negotov.

V četrtek bo oblačno in deževno. Ob koncu tedna kaže na v glavnem oblačno, vendar verjetno suho vreme. Razmeroma hladno bo. Ob koncu obdobja bomo prešli pod vpliv jugozahodnih vetrov, najverjetneje se bo nekoliko ogrelo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno in deževno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugje bo še bolj oblačno. Ob Jadranu bo še pihala burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja se bo dopoldne spustila do približno 800 m nad morjem, popoldne in zvečer pa še nekoliko niže. V gorah bo lahko zapadlo obilo snega, zlasti na travnatih pobočjih se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v začetku še pretežno oblačno, sneženje bo zjutraj povsod ponehalo. Dopoldne se bo postopoma jasnilo, bolj oblačno pa bo ostalo v vzhodnih gorstvih. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. oktober:
11.10.1970
Popoldne je bilo v veliko krajih ponovno zelo toplo za sredino meseca oktobra. V Tolminu in na Slapu pri Vipavi se je živo srebro povzpelo na 27,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici so izmerili 26,2 stopinj C, v Ljubljani 24,9 stopinj C, v Babnem Polju 24,0 stopinj C in v Ratečah 22,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sandakan | oglasi