Četrtek, 26. november 2020, 00:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.10.2020

Vremenska napoved - 1. oktober 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. oktober 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.10.2020Popoldne bo v začetku pretežno jasno, zlasti v zahodni in delu osrednje Slovenije se bo oblačnost že povečala. Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem občasno rahlo deževalo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 19 do 22 °C.


Jutri bo na vzhodem delu države v glavnem brez padavin, zlasti v Prekmurju bo še dokaj jasno. Drugje bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 12, na Primorskem do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na vzhodnem delu države in ob morju do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v začetku deževalo zlasti v zahodni polovici države. Popoldne se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte. Veter južnih smeri se bo okrepil. Zvečer bo dež od zahoda ponehal.
V nedeljo bo na vzhodnem delu države suho, drugje bo občasno deževalo. Nekoliko ohladilo se bo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. oktobra

Od ponedeljka do sobote bo zahodna in del srednje Evrope predvidoma pod vplivom obsežnega in globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem, ki bo proti koncu tedna oslabelo. Nad nami bo pihal topel in vlažen jugozahodnik.

Od ponedeljka do srede bo deževalo zlasti na zahodnem delu države, nekaj sonca bo proti vzhodu. V četrtek bo deževalo povsod. V petek in soboto bo verjetnost za padavine majhna. Prevladoval bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 15 in 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku povsod precej jasno, čez dan se bo nebo pooblačilo v zahodni Hrvaški in v sosednjih krajih Italije. Ponekod bo popoldne rahlo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo zapihal jugo.
Jutri bo vzhodno od Slovenije deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno z občasnim dežjem. Ob severnem delu Jadrana se bo krepil jugo.


Gorski svet
Danes se bo zlasti v zahodnih Julijcih in v hribih zahodne Slovenije nebo pooblačilo, možne bodo občasne manjše padavine. Drugje bo precej jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo zlasti v Julijcih in in deloma v Karavankah oblačno in megleno, pojavljale se bodo občasne padavine. Drugje bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. oktober:
1.10.1956
Na Primorskem je bilo vreme bolj poletno kot jesensko in na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura. V Braniku na Vipavskem se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu so izmerili 28,4 stopinj C, v 28,3 stopinj C, v Tolminu in v Komnu na Krasu 27,6 stopinj C in v Ilirski Bistrici 27,2 stopinj C.

1.10.1965
Po rekordno namočenem mesecu septembru, ko je v nekaterih krajih na zahodnem delu države padlo preko 1000 milimetrov padavin, se je začel najbolj sončen in suh mesec oktober 20. stoletja - v nekaterih krajih v vsem mesecu ni padla niti kaplja dežja!

1.10.1993
Čez dan je predvsem v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in Baški dolini zelo močno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so v Vedrijanu izmerili 243 milimetrov padavin v enem dnevu; v Morskem je padlo 206 milimetrov, v Rutu 185 milimetrov, v Plavah 184 milimetrov in na Ligu 174 milimetrov padavin.

1.10.2011
Izjemno, v nekaterih krajih rekordno topel začetek meseca oktobra. V Biljah pri Novi Gorici so z 29,8 stopinj C za las zgrešili vroč dan; v Godnjah na Krasu se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Metliki do 27,5 stopinj C, na Letališču Portorož do 26,8 stopinj C, v Lendavi do 26,6 stopinj C, v Ljubljani in Mariboru do 25,9 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ponape | cottage bing