Sreda, 26. februar 2020, 08:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.1.2020

Vremenska napoved - 9. januar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 9. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.1.2020Popoldne bo precej jasno, le v severovzhodnih krajih bo še nekoliko več oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10 °C.
Jutri bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugje bo več jasnine. Zapihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -5 do 2, ob morju približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno jasno, v prvem delu dneva bo po kotlinah megleno. Na Primorskem bo zapihala rahla burja.
Tudi v nedeljo se bo nadaljevalo suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. januarja

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek nekoliko oslabelo. Od zahoda bo k nam dotekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Nadaljevalo se bo suho in deloma jasno vreme. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju. Ob koncu tedna se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, le vzhodno od Slovenije bo v začetku pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo po nekaterih kotlinah megla.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana in v Furlaniji Julijski krajini zmerno do pretežno oblačno, drugje bo deloma jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno z nekaj oblačnimi koprenami. Sredi dneva in popoldne se bo krepil jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, nekateri vrhovi bodo v megli. Dopoldne bo pihal zmeren jugozahodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. januar:
9.1.1909
Močno sneženje v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije je ponehalo. V Kranju so zjutraj naslednjega dne izmerili 72 centimetrov (48 ur prej 7 centimetrov), v Žireh 71 centimetrov (24 centimetrov), v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 52 centimetrov (9 centimetrov) in v Postojni 40 centimetrov (3 centimetrov) debelo snežno odejo.

9.1.1976
Ob izrazitem temperaturnem obratu in sončnem vremenu je bilo v nekaterih krajih v višjih legah neobičajno toplo. Na Planini pod Mirno goro (740 m) v Beli krajini se je ogrelo do 17,2 stopinj C, v Zgornjih Poljanah (1030 m) na Notranjskem so namerili 15,6 stopinj C, na Golteh (1415 m) 14,0 stopinj C, na Kumu (1218 m) 13,0 stopinj C in na Pleši na Nanosu (1258 m) 11,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | On i Lau