Sreda, 26. februar 2020, 08:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2020

Vremenska napoved - 7. januar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 7. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2020Popoldne bo postopno nekoliko več oblačnosti. Zvečer bo na Primorskem zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla, ponekod ob meji s Hrvaško pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -3, ob morju in v Vipavski dolini približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo precej jasno, po nižinah bo nekaj jutranje megle. V petek bo zlasti na Primorskem in Notranjskem nekoliko več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. januarja
V soboto in nedeljo se bo območje visokega zračnega tlaka nad delom zahodne Evrope znova okrepilo in razširilo tudi nad naše kraje. Anticiklon bo tudi v prihodnjem tednu vztrajal blizu slovenskih krajev. Njegovo središče se bo predvidoma pomaknilo nad vzhodno Evropo.
Nadaljevalo se bo brez padavin. Ob koncu tedna bo lahko po nižinah v notranjosti nekoliko več megle ali nizke oblačnosti. Na Primorskem bo jasno, zapihala bo rahla burja. V prihodnjem tednu bo vreme precej ustaljeno z nekaj megle po kotlinah. V višinah bodo prevladovali šibki jugozahodni vetrovi. Izrazitejših ohladitev ne pričakujemo.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo predvsem v krajih južno in zahodno od nas oblačnost zgostila. Zvečer bo v Kvarnerju zapihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno, jutro bo po nekaterih kotlinah megleno. V notranjosti Hrvaške bo dopoldne precej nizke oblačnosti. Zlasti v Kvarnerju bo pihala v glavnem rahla burja, ki bo popoldne ponehala.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj slojaste oblačnosti z bazo visoko nad vrhovi. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo jasno, pihal bo rahel veter severnih smeri. Sredi dneva bo na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Cape Town