Sreda, 26. februar 2020, 08:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.1.2020

Vremenska napoved - 3. januar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 3. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.1.2020Popoldne bo jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, v višjih legah in na Primorskem do 11 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, popoldne bo od severa oblačnost povečala. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo precej jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah osrednje Slovenije megla. V višjih legah in na severovzhodu bo pihal severnik, na Primorskem pa rahla burja. V ponedeljek bo precej jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. januarja

Nad južno polovico Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo nad naše kraje pritekal razmeroma topel zrak.

Nadaljevalo se bo brez padavin z veliko sonca, le po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih zahodno od nas.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, ponekod po nižinah bo megleno. Čez dan se bo predvsem v krajih severno in vzhodno od nas nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo jasno z občasno gostejšo koprenasto oblačnostjo. Zjutraj bo pihal zmeren veter zahodnih smeri potem pa šibak veter spremenljive smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1°C.

Jutri bo precej jasno, popoldne se bo zmerno nebo pooblačilo. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Hladilo se bo, sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4°C.

Vremenski pojavi na dan 3. januar:
3.1.1962
Do jutra so obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki so začele 31. decembra, v glavnem ponehale. Zaradi toplega višinskega jugozahodni vetera je tudi v sredogorju deževalo, meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila pod 1000 metrov. Težišče padavin je bilo v Posočju, kjer je v nekaterih krajih v 72 urah padlo preko 400 milimetrov padavin. Tudi v nekaterih krajih drugje so bile padavin neobičajno obilne in so 3. januarja presegli povprečno januarsko višino padavin! V Kneških Ravnah na južnem pobočju Vogla so namerili 479 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 462 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 454 milimetrov, v Kobaridu 380 milimetrov, v Tolminu 351milimetrov, v Idrijski Beli 304 milimetrov in v Kamniški Bistrici 254 milimetrov padavin v preteklih 72 urah.

3.1.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo središče obsežnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračun na morski nivo, v dopoldanskih urah dosegel 1046 hPa, v Novi Gorici 1042 hPa in v Portorožu 1040 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Surabaya