Petek, 28. februar 2020, 07:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.1.2020

Vremenska napoved - 17. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 17. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.1.2020Popoldne bo na zahodnem delu države jasno, drugje se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan postopno širile proti vzhodu. Po nižinah bo v začetku deloma deževalo deloma snežilo, popoldne ali zvečer pa v glavnem snežilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 1, na Primorskem do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v začetku oblačno, ponekod na vzhodnem delu države bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, predvsem na severovzhodu pa veter severnih smeri. V ponedeljek bo v glavnem oblačno in vetrovno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. januarja

Nad srednjo Evropo in Alpami bo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna slabelo.

Pričakujemo lahko delno jasno vreme z meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah v dopoldanskem času. Ob koncu obdobja pa se bo verjetnost za padavine predvidoma nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v notranjosti Hrvaške, v sosednjih krajih Madžarske ter na avstrijskem Štajerskem pretežno oblačno, ob Jadranu pa v glavnem jasno.
Jutri bo oblačno. Padavine, ki bodo zjutraj še v sosednjih krajih Italije, se bodo širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo deževalo, drugje po nižinah v začetku v glavnem deževalo, popoldne in zvečer pa v glavnem snežilo. Popoldne bo ob severnem delu Jadrana zapihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. V sredogorju Kamniško Savinjskih Alp ter vzhodnih Karavank in pa na Pohorju pa bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na 2500 m pa 1 °C.

Jutri bo oblačno, v prvem delu dneva bo snežilo v hribih na zahodnem delu države, popoldne pa tudi drugje. V začetku bo pihal rahel severovzhodnik, ki se bo popoldne okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na 2500 m pa -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. januar:
17.1.1964
Nad osrednjim delom Evrope je bilo središče močnega anticiklona, pri nas je bil tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračunan na morski nivo, ob 7. uri zjutraj znašal približno 1046 hPa, v Kopru pa 1042 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Vincent