Petek, 28. februar 2020, 05:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.1.2020

Vremenska napoved - 16. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 16. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 16. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.1.2020Popoldne bo v Prekmurju in deloma na Štajerskem še lahko megleno. Drugje bo delno jasno, občasno bo precej koprenaste oblačnosti. V Vipavski dolini in na Krasu bo zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 11, na Primorskem do 13, v krajih z meglo in nizko oblačnostjo na severovzhodu pa približno 2 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države dokaj jasno, drugje se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost, v prvem delu dneva pa ponekod tudi megla. Šibka burja bo zjutraj ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju in v krajih z burjo na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo čez dan postopno razširile nad večji del Slovenije. Po nižinah bo v začetku deloma deževalo deloma snežilo, popoldne ali zvečer pa v glavnem snežilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V nedeljo bo v glavnem brez padavin. V začetku bo oblačno, čez dan pa se bo začelo jasniti, najprej na Primorskem. Tam bo pihala rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. januarja

Nad srednjo Evropo in Alpami se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bo na Primorskem jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno. Od torka dalje lahko ponovno pričakujemo delno jasno vreme z meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah v dopoldanskem času.


Sosednje pokrajine
Danes bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Po nižinah severovzhodne Hrvaške ter v sosednjih krajih Madžarske bo večino dneva megleno ali pa bo nizka oblačnost. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala rahla burja.
Jutri bo v notranjosti Hrvaške, v sosednjih krajih Madžarske ter na avstrijskem Štajerskem večino dneva pretežno oblačno, ob Jadranu pa v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno, občasno bo povečana količina koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura 3, na 2500 m bo okrog 0 °C.

Jutri bo deloma jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. V sredogorju Kamniško Savinjskih Alp ter vzhodnih Karavank in pa na Pohorju bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na 2500 m pa 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. januar:
16.1.1960
Po sneženju so zjutraj v nekaterih krajih na jugozahodnem delu države namerili neobičajno veliko višino snežne odeje. Na Kozini je bilo 38 centimetrov, v Ilirski Bistrici 32 centimetrov, v Neblem v Goriških brdih 20 centimetrov in v Ajdovščini 16 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Androka