Petek, 28. februar 2020, 05:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.1.2020

Vremenska napoved - 15. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 15. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 15. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.1.2020Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem ter v osrednjem delu države pretežno oblačno, drugje pa precej jasno. Megla na severovzhodu se bo v glavnem razkrojila. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, na severozahodu približno 5 °C.
Jutri bo deloma jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Proti večeru bo na Primorskem zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 11, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo na zahodnem delu države jasno, drugje se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost.
V soboto se bo povsod nebo pooblačilo, padavine bodo od zahoda zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. januarja

Nad srednjo Evropo in Alpami se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo oblačno. Nekoliko se bo ohladilo. Od ponedeljka naprej lahko ponovno pričakujemo delno jasno vreme, z meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah v dopoldanskem času. Verjetnost za padavine bo majhna.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana pretežno oblačno, drugje pa bo v glavnem jasno, le v Panonski nižini bo megleno.
Jutri bo deloma jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju in v vzhodnih gorstvih precej jasno, drugje pa bo občasno več oblačnosti. Zlasti v predgorju Julijskih Alp in na območju Snežnika bo oblačno in megleno, lahko tudi rahlo rosi ali rahlo sneži. Še bo pihal rahel do zmeren jugozahodnik. Temperatura na 1500 m in 2500 m bo okrog 0 °C.

Jutri bo deloma jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. V legah pod 1500 m bo pihal zmeren severovzhodni veter, višje pa šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura 3, na 2500 m bo okrog 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. januar:
15.1.1985
Zjutraj so zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji zabeležili veliko dvodnevno vsoto višin novega snega. Vsota višin novega snega, ki so jo izmerili 14. in 15. januarja zjutraj, je na padavinski postaji Na Stanu na Idrijskem znašala 97 centimetrov, na Voglu 95 centimetrov, v Zgornji Radovni 85 centimetrov, v Bovcu 78 centimetrov, na Planini pod Golico 68 centimetrov in v Volčjem Potoku pri Kamniku 62 centimetrov.

15.1.1987
Sneženje je ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne so v večjem delu zahodne in osrednje Slovenije namerili najvišjo snežno odejo v mesecu januarju v zadnjih desetletjih. V Stari Fužini v Bohinju so namerili 136 centimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 130 centimetrov, v Logatcu 111 centimetrov, v Ljubljani in Senožečah na Krasu 89 centimetrov, v Moravčah 88 centimetrov, v Kobaridu 86 centimetrov, v Postojni 75 centimetrov, v Velenju 65 centimetrov, v Ilirski Bistrici 48 centimetrov in v Vipavi 32 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Plata