Sreda, 26. februar 2020, 06:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.1.2020

Vremenska napoved - 14. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 14. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 14. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.1.2020Popoldne bo na Primorskem in na Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugje bo pretežno jasno. Zlasti v Pomurju bo še megleno. Pihati bo začel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z meglo okrog 0, drugje od 4 do 11 °C.
Jutri bo na Primorskem, na Notranjskem ter v osrednjem delu države pretežno oblačno, drugje bo razmeroma jasno. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -7 do 2, ob morju in v prevetrenih krajih približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, na severozahodu okrog 5 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Na Primorskem bo zapihala rahla burja.
V petek bo na zahodnem delu države jasno, drugje se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. januarja

Nad srednjo Evropo in Alpami bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma le v soboto prehodno oslabelo.

V soboto in nedeljo kaže na prehodno pooblačitev. Zlasti v soboto so možne manjše padavine. Nekoliko se bo ohladilo. Od ponedeljka naprej lahko ponovno pričakujemo delno jasno vreme, verjetnost za padavine bo razmeroma majhna.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo v večjem delu Istre in v Furlaniji pretežno oblačno, drugje bo dokaj jasno.


Gorski svet
Danes bo na območju med Julijci in Snežnikom zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, drugje bo še deloma jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Temperatura na 1500 in na višini 2500 metrov bo približno -1 °C.

Jutri bo v visokogorju in v vzhodnih gorstvih precej jasno, drugje pa bo občasno več oblačnosti. Zlasti v predgorju Julijskih Alp in na območju Snežnika bo oblačno in megleno, lahko tudi rahlo rosi ali rahlo sneži. Še bo pihal rahel do zmeren jugozahodnik. Temperatura na 1500 m in 2500 m bo okrog 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. januar:
14.1.1941
Jutro je bilo ob jasni noči in snežni odeji zelo mrzlo. V Slovenj Gradcu je bila najnižja temperatura minus 29,7 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 28,0 stopinj C, v Kočevju minus 25,4 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju minus 25,0 stopinj C in v Celju minus 21,8 stopinj C.

14.1.1968
V visokogorju se je od zahoda zelo hitro ogrelo. Še večji temperaturni skok je bil zabeležen v krajih z zelo močnim jutranjim mrazom, kjer je veter razpihal jezero hladnega zraka. Na Kredarici je bilo ob 7. uri zjutraj še minus 15,8 stopinj C, čez 14 ur so namerili minus 2,3 stopinj C. V Babnem Polju se je v pretekli noči še ohladilo do minus 34,2 stopinj C, ob 21. uri zvečer tega dne pa je bilo le še minus 3,4 stopinj C; v Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura povzpela z minus 30,0 stopinj C na 0,2 stopinj C, v Kočevju z minus 28,6 stopinj C na 0,5 stopinj C in v Šmarju-Sapu z minus 26,8 stopinj C na minus 2,8 stopinj C.

14.1.1987
Preko noči in zjutraj je začelo snežiti, do jutra naslednjega dne je v zahodnem delu Slovenije zapadlo v glavnem med 20 in 50 centimetrov snega. Od 7. ure zjutraj tega do 7. ure naslednjega dne je v Stari Fužini zapadlo 75 centimetrov, na Vrhniki in v Bovcu 47 centimetrov ter v Lescah 44 centimetrov snega. Snežilo je tudi v Slovenski Istri, do jutra je v Kubedu zapadlo 15 centimetrov, v Koštaboni 10 centimetrov, v Portorožu (Beli Križ) in Seči pa 8 centimetrov snega. Medtem ko je po nižinah v notranjosti vztrajal mraz in se v glavnem ni ogrelo nad minus 10 stopinj C, je bilo v višinah ob vetru iz južnih smeri topleje; na Voglu so ob 14. uri izmerili minus 2,8 stopinj C in na Kredarici minus 6,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Umm Al Quwain