Torek, 7. julij 2020, 07:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.1.2020

Vremenska napoved - 11. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 11. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 11. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.1.2020Danes bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji občasno nekoliko bolj oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do približno 14 °C.
Jutri bo v jugovzhodni in deloma osrednji Sloveniji v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo nebo zjasnilo. Drugje bo precej jasno. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki bo zvečer ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, ob morju in v krajih z burjo do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do približno 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Proti večeru se bo na Primorskem in Notranjskem nebo pooblačilo. V torek bo tam zmerno do pretežno oblačno, drugje v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. januarja

Nad osrednjo in vzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se bodo pomikale čez Evropo proti vzhodu severno od Alp in naj bistveno ne bi vplivale na vreme pri nas.

Do petka se bo nadaljevalo suho in v glavnem jasno vreme, v sredo pa bo na Primorskem in Notranjskem ob jugozahodnem vetru še pretežno oblačno. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti. Zelo verjetno se bo brez padavin nadaljevalo tudi do 20. januarja, vseeno pa za konec tedna obstaja tudi možnost za padavine. Vsekakor pa bo od sobote do ponedeljka več oblačnosti.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno nekaj oblačnosti. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja, ki bo zvečer povsod ponehala.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v vzhodnih Karavankah ter Kamniško Savinjskih Alpah pa bo nekaj oblačnosti. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo precej jasno, ponekod v sredogorju osrednje in jugovzhodne Slovenije pa se bo v prvem delu dneva do nadmorske višine približno 1000 m zadrževala nizka oblačnost. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Temperatura bo precej izenačena, sredi dneva bo med 1000 in 2500 metri od 1 do 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 11. januar:
11.1.1979
Slovenijo je čez dan prešel sekundarni ciklon, na morski nivo preračun zračni tlak je padel pod 990 hPa. V Portorožu je bil najnižji tlak 985 hPa, v Novem mestu 986 hPa, v Ljubljani in na Letališču Maribor pa 987 hPa.

11.1.1987
Predvsem v zahodni Sloveniji je drugi dan zmerno do močno snežilo, od jutra prejšnjega do jutra naslednjega dne se je snežna odeja v glavnem odebelila za 40minus 80 centimetrov; tudi drugje po Sloveniji je zapadlo precej snega. Na meteoroloških postajah Vogel in Nanos-Ravnik se je višina snega v 48 urah povečala za 90 centimetrov, na Vojskem nad Idrijo za 89 centimetrov, v Lepeni na Bovškem za 85 centimetrov, v Lučinah pri Polhovem Gradcu za 79 centimetrov, v Kobaridu za 61 centimetrov, v Volčjem Potoku pri Kamniku za 59 centimetrov in na Vrhniki za 49 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Srebreno | path bing